–Vi tror oljeselskapene er i en «sweet spot» der de både har en bra topplinje fra oljeprisen, men også holder kostnadene i sjakk i motsetning til i forrige syklus da det var oljeserviceselskapene som stakk av med mesteparten av oppsiden, sier aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets.

Han tar derfor inn energiselskapet Equinor i porteføljen til DNB Markets denne uken. Equinor-aksjen ble handlet til kurs 231 kroner på Oslo Børs mandag, opp over 35 prosent så langt i år.

– Equinor har hatt positive estimatjusteringer siden midten av 2017. Og nå som oljeprisen fortsetter å bevege seg i en positiv retning så vil ha større energieksponering i porteføljen. Prisingen på Equinor har også blitt bedre etter at estimatene har beveget seg oppover gjennom året, sier Harper.

Satser på Frontline

Oljeselskapene steg kraftig på Oslo Børs sist uke etter at oljeprisen klatret til godt over 82 dollar. Equinor endte opp rundt seks prosent.

– Sist uke ble avkastningen på porteføljen dårligere enn markedet blant annet fordi vi bare hadde en energiaksje i porteføljen. Det er det vi delvis prøver å rette opp i nå, forklarer Harper.

Også John Fredriksens tankrederi Frontline hentes inn i porteføljen denne uken.

– Vi har sett at tankratene er styrket. Den trenden pleier å fortsette på høsten, så det er starten på en sterk periode sesongmessig for tanksektoren. Og med oljeprisen der den er så er det også større sannsynlighet for at enten OPEC-medlemmene begynner å jukse litt på kvotene eller at de velger å øke produksjonen på et tidspunkt, sier aksjestrategen.

I motsetning til DNB Markets, valgte konkurrentene Sparebank 1 Markets og Arctic Fund Management å satse på oljeaksjer allerede sist uke.

Oljeselskapet DNO ga en avkastning på 8,5 prosent til Sparebank 1 Markets, mens seismikkselskapet Spectrum ga en avkastning på 7,7 prosent. Oljeselskapet Aker BP ga Arctic en avkastning på 10,8 prosent.

«Kan ikke utelukke gevinstsikring»

DNB Markets-strateg Harper mener Oslo Børs ser overkjøpt ut på kort sikt etter forrige ukes børsfest.

– Vi er forberedt på at det kanskje blir en noe roligere uke og hvis det skulle skje noe mer på globalt plan kan vi ikke utelukke gevinstsikring. Etter sterke oppgangsperioder må man alltid være forberedt på at det kan bli et tilbakeslag på et tidspunkt, sier aksjestrategen.

Han påpeker at Oslo Børs’ såkalte RSI nå er på 71.

– Av den grunn har vi litt mer moderate forventninger på kort sikt, men det blir avgjørende hva som skjer med oljeprisen.

RSI (Relative Strength Index) brukes til å identifisere aksjer som har steget eller falt kraftig, uten at det har vært korreksjoner underveis. Dette kan indikere at det vil komme en nedgang eller oppgang i aksjen. RSI måles på en skala fra 0 til 100, der under 30 er «oversolgt» og over 70 er «overkjøpt».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Hey, Mercedes! Take me home!
Nå kan du snakke med minstemann i Mercedes-søskenflokken, A-klasse. Se hvordan det gikk i vår test.
01:48
Publisert: