Den 23-årige investoren Andreas Hofstad fra Trondheim tegnet seg i oktober i fjor i en emisjon i Seabird Exploration, der seismikkselskapet i en presset situasjon hentet inn 100 millioner kroner. Gjennom investeringsselskapet CMDC skaffet han seg da 50 millioner aksjer til kurs ti øre, tilsvarende et kjøp på fem millioner kroner.

I etterkant har det vært store svingninger i Seabird-aksjen. I januar var aksjen på det meste oppe i 50 øre, men dette var før de nye aksjene ble omsatt på Oslo Børs. Da disse var på plass, stupte aksjen over 60 prosent og verdiene forsvant i løse luften for Seabird. Frem til nylig har aksjekursen ligget rundt 11 øre, men sist uke begynte den å klatre, før den virkelig skjøt fart tirsdag og endte på over 21 øre.

Papirgevinst på over seks millioner kroner

Seabird skrev i en melding til Oslo Børs før børsåpning onsdag at det har sikret en avtale i Nordvest-Europa for skipet Harrier Explorer. Markedet reagerer positivt på nyheten, og sender etter få minutters handel aksjen opp ytterligere ti prosent til 0,24 kroner.

Sist uke solgte Hofstad fem millioner av aksjene, ifølge ferske aksjonæroversikter. Salget ga basert på snittkursen en gevinst på i overkant av 300.000 kroner. Kursoppgangen betyr at den 23 år gamle investorens aksjer onsdag morgen er verd 10,8 millioner kroner. Det gir 23-åringen en papirgevinst på 6,3 millioner. Hofstad har ikke besvart DNs henvendelse.

Traff godt i spillselskap

DN har tidligere omtalt at 22-åringen tjente 23 millioner kroner på ni måneder på oppturen i spillselskapet Funcom i forbindelse med lanseringen av spillet Conan.

– Det lå mye research og arbeid bak det hele. Etter hvert begynte jeg å få genuin tro på både spillet og spesielt sjangeren de slapp spillet i, uttalte Hofstad den gangen.(Vilkår)

Dette er den nye Norske Skog-eierens planer
Tirsdag viste Norske Skog-ledelsen den nye eieren av konsernet rundt på papirfabrikken Saugbrugs i Halden.
01:22
Publisert: