Seadrill skriver ned verdier for nær 12 milliarder kroner i regnskapet for 2017, og leverer et årsresultat på minus 24 milliarder kroner.

Det kriserammede riggselskapet sluttet å levere kvartalsresultater etter andre kvartal 2017. I fjor høst søkte det John Fredriksen-kontrollerte selskapet om konkursbeskyttelse etter amerikansk lovgivning (chapter 11).

Selskapet leverte fredag sin årsrapport for 2017, og den viser at selskapet skrev ned verdier for over 1,5 milliarder dollar. I norske kroner utgjør dette en gigantnedskrivning på nær 12 milliarder kroner.

Seadrill meldte mandag denne uken at kreditorene i riggselskapet har gitt nødvendig støtte til John Fredriksens redningsplan for det konkurstruede selskapet. Dermed tyder mye på at selskapet unngår konkurs.

Resultatet for 2017 endte ifølge Seadrill på minus 3,1 milliarder dollar. Det tilsvarer et underskudd på 24,1 milliarder norske kroner.

I tillegg til nedskrivninger er 2017-regnskapet også belastet med restruktureringskostnader på over 1,3 milliarder dollar, drøyt ti milliarder norske kroner.(Vilkår)