Ulrich Spiesshofer har hatt rollen i selskapet siden 2013. Jakten på erstatteren har allerede begynt. Det kommer frem av en pressemelding fra selskapet.

Samtidig som nyheten om at toppsjefen går av, offentliggjorde også selskapet resultatet for fjerde kvartal. Dette var på forhånd ventet å offentliggjøres den 2. mai, skriver Dagens Industri.

ABB endte opp med et driftsresultat på 766 millioner dollar. Det er litt høyere enn samme periode året før, men svakere enn ventet.

– Vi stiller oss bak styrets beslutning om det er rett tid for et nytt lederskap, sier skriver Viveka Hirdman-Ryrberg, pressesjef i ABB til DI.

Styreleder Peter Voser tar over på midlertidig basis.

ABB er multinasjonalt selskap som driver innen utvikling av teknologisk industri. Selskapet har omtrent 150 000 ansatte og driver i over 100 land. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.