Meglerhuset ABG Sundal Collier legger torsdag morgen frem sine resultater for årets tredje kvartal.

Rapporten viser at selskapet fikk sitt beste tredje kvartal noensinne, med inntekter på 561 millioner kroner. Det tilsvarer en økning på 55 prosent fra samme kvartal i fjor.

Resultatet før skatt kom på 175,5 millioner kroner, opp fra 98,7 millioner i samme periode i fjor.

ABG-aksjen stiger fem prosent i åpningsminuttene torsdag.

I en børsmelding torsdag morgen melder ABG at det skal kjøpe tilbake egne aksjer for 50 millioner kroner.

ABGs svenske toppsjef Jonas Ström skriver i tredjekvartalsrapporten at selv om tredje kvartal normalt er det treigeste i løpet av året, har aktiviteten vært god etter sommerferien. Selskapet melder om vekst i alle markeder, produkter og sektorer.

Markant nedgang fra andre kvartal

Resultatet viser imidlertid en markant nedgang fra årets andre kvartal. Driftsinntektene på 561 millioner kroner er hele 31 prosent lavere enn 809 millioner kroner i andre kvartal.

Samtidig falt resultatet før skatt 43 prosent fra 307,9 millioner kroner i andre kvartal.

Det var rekordmange 48 nynoteringer på Oslo Børs i årets første halvår, men i tredje kvartal avtok aktiviteten noe og endte med 16 noteringer.

Flere meglerhus har uttalt at investorene er blitt mer selektive, og at de derfor ser for seg færre, men større børsnoteringer fremover.

Rekordår i fjor

DN har tidligere omtalt hvordan 2020 ble det beste året siden finanskrisen for ABG.

Meglerhuset gjennomførte i fjor rundt 150 transaksjoner, hvorav halvparten var kapitalinnhentinger og børsnoteringer i et euforisk aksjemarked.

Det førte til bonusfest, der rundt 500 millioner kroner ble fordelt på i underkant av 300 ansatte.

Samtidig hadde aksjekursen en eventyrlig oppgang på 75 prosent i løpet av fjoråret, og hittil i år har den steget nesten 60 nye prosent. Dermed er virksomheten priset til 4,4 milliarder kroner på Børsen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.