Rubrikkselskapet Adevinta, som er notert på Oslo Børs og har mediekonsernet Schibsted som største eier, kunngjorde onsdag kveld at det trekker seg ut av Hviterussland.

I en børsmelding viser Adevinta til en prosess som har pågått siden november i fjor, da Hviterussland ble et av markedene som ble satt «til gjennomgang».

De seneste månedene har imidlertid krigen i Ukraina satt ytterligere fart på prosessen som nå altså ender med at Adevinta trekker seg ut av landet.

Overfører alle aksjene

Exiten innebærer at Adevinta overfører alle aksjene i Kufar, markedsplassen som ble lansert i Hviterussland i 2012, til «det eksisterende, lokale teamet».

Adevinta skal fremover satse fullt på sine fem andre hovedmarkeder i Tyskland, Frankrike, Spania, Benelux og Italia, heter det i børsmeldingen.

– I fjor startet vi gjennomgangen av flere av våre forretninger, inkludert Kufar, som en del av en strategisk avgjørelse om å styrke posisjonene vi har i hovedmarkedene våre. Kufar har et stort potensial og vi er sikre på at selskapet vil fortsette veksten videre, sier Adevinta-sjef Rolv Erik Ryssdal i en melding.

Kufar er ifølge meldingen det ledende rubrikkselskapet i Hviterussland med nesten seks millioner aktive brukere i måneden. Selskapet har 115 ansatte.

Kufar var opprinnelig en del av Schibsteds portefølje, men ble overført til Adevinta i 2019.

Kurskollaps

Adevinta er i dag verdsatt til 76,6 milliarder kroner på Oslo Børs, og endte onsdagshandelen med et fall på nesten fire prosent. Aksjen endte til sluttkurs 65,7 kroner, og har nå falt nesten 50 prosent så langt i år.

Det er mediekonsernet Schibsted som er største eier i rubrikkselskapet med drøyt 33 prosent av aksjene.

Det er nå gått knappe to år siden gigantavtalen mellom Adevinta og kjempen Ebay, der det norske selskapet sikret seg Ebays rubrikkvirksomhet i en transaksjon på mer enn 80 milliarder norske kroner.

I forbindelse med avtalen reduserte Schibsted eierskapet fra 59 til 33 prosent, som er det samme mediekonsernet sitter på i dag.

I fjerde kvartal skrev Schibsted ned Adevinta-verdiene med 20 milliarder kroner som følge av kursfallet som startet på sensommeren i fjor. Tidligere i år ble det klart at toppsjef Rolv Erik Ryssdal skal forlate selskapet innen ett år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.