Rubrikkselskapet Adevinta kan se tilbake på 12 brutale måneder. Så langt i år er aksjekursen ned over 30 prosent og fallet siden toppen i fjor sommer nærmer seg 60 prosent. Torsdag kom resultatene for tredje kvartal.

På forhånd var det ifølge estimater innhentet av Bloomberg ventet en omsetning på 404,7 millioner euro og et resultat før skatt på 46,8 millioner euro. Fasit viser en omsetning på 408 millioner euro, noe som tilsvarer 4,2 milliarder kroner. Resultat før skatt endte på minus 48 millioner euro, 496 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på minus 393 millioner kroner i årets tredje kvartal.

Milliarder barbert vekk

Adevinta eier en rekke digitale markedsplasser innenfor blant annet eiendom-, bruktbil- og arbeidsmarkedet, og ble spunnet ut av Schibsted i 2019. I dag eier det norske mediekonsernet fortsatt en tredjedel av selskapet.

Adevinta fløy høyt under pandemien med en voldsom oppgang på Børsen, men har blitt dratt med i dragsuget når markedet i møte med stigende renter og høy inflasjon har vendt seg til mer tradisjonelle verdiaksjer.

Siden kurstoppen på 188 kroner i august i fjor har aksjen rast ned over 50 prosent, og aksjen endte onsdag ettermiddag til sluttkurs 77,5 kroner. Det verdsetter selskapet til 90,3 milliarder kroner på Oslo Børs.

Bråstans i bruktbilmarkedet og generell uro for teknologiselskaper har altså ført til at enorme børsverdier er barbert vekk.

Likevel har 17 av 27 analytikere som dekker aksjen en kjøpsanbefaling, mens seks anbefaler hold. Kun fire anbefaler salg. Det gjennomsnittlige kursmålet er på 91,7 kroner.

Store nedskrivninger

Som en konsekvens av kursraset i Adevinta måtte storeier Schibsted i tredje kvartal se sitt resultat havne flere milliarder i minus, takket være en stor nedskrivning av eierandelen i rubrikkselskapet.

I Schibsteds tredjekvartalsrapport gikk det også frem at konsernet vurderer å selge tre prosent av aksjene det eier i Adevinta for å bedre sin finansielle posisjon.

Torsdagens tredjekvartalsrapport fra rubrikkselskapet er for øvrig Antoine Jouteaus andre rapportering som konsernsjef for Adevinta, etter at han tok over etter Rolv Erik Ryssdal i sommer.

Da selskapet la frem tall for andre kvartal gjentok det et mål om lav tosifret vekst for hele 2022, og et antatt bruttoresultat (ebitda) på mellom 575 og 600 millioner euro. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.