- Frederik ville kjøpe mer og jeg sa ja til å selge, sier Alfred Ydstebø om salget av ti millioner aksjer i finansselskapet Agasti som ble meldt før børs i dag.

LES MER: Mohn øker i Agasti

Etter salget eier gründeren av Acta som senere skiftet navn til Agasti, bare vel ni prosent av aksjene i selskapet. Bergens-milliardæren Frederik Wilhelm Mohn kontrollerer vel 19 prosent av aksjene gjennom sitt selskap Perestroika etter det siste kjøpet.

Vel 13 millioner kroner fikk Ydstebø for sine aksjer.

Da Acta-kursen var på det høyeste, var Ydstebøs aksjepost verdt langt over én milliard kroner. Men en rekke skandaler knytett til selskapet, både innsidesaken og en rekke kritiske forhold knyttet til forvaltningen i selskapet har torpedert kursen. Ydstebøøs medgründer av Acta, Fred A. Ingebrigtsen, ble i 2012 dømt til ni års fengsel i Stavanger tingrett. Saken er nå under ankebehandling i Gulating lagmannsrett.

Ydstebø har kuttet alle bånd til Ingebrigtsen. Bruddet mellom de to skjedde i 2007, blant annet som en konsekvens av uenighet om veien videre for Acta. Ifjor gikk Ydstebø ut av Agasti.

- Salget i dag er naturlig etter at jeg trakk meg ut av Agasti ifjor, sier Ydstebø. Han vil ikke svare på om han har til hensikt å selge seg helt ut av finansselskapet.

Les også:

Godkjenner Entra for børsnotering  

Nå er dette USAs største hodepine


Nordea-kunder fikk trippeltrekk

(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.