Hovedindeksen på Oslo Børs stiger rundt én prosent onsdag, etter nok en blandet handelsdag på Wall Street tirsdag.

Aker Solutions, som i går kveld ferdigstilte fusjonen med Kværner, stiger over fem prosent på den første handelsdagen som ett selskap.

Oljeprisen stiger rundt 1,6 prosent. Ett fat nordsjøolje handles til om lag 44,7 dollar.

Resultatrush

Norwegian, som tidligere denne uken fikk nei fra staten til ytterligere krisehjelp i milliardklassen, fortsetter å falle på børsen. Aksjen er ned rundt fire prosent fra start, og omsettes til rett i overkant av 50 øre.

Komplett Bank stiger over tre prosent etter å ha lagt frem kvartalstall tidligere onsdag. Solon Eiendom faller på sin side rundt tre prosent. Eiendomsselskapet der investor Runar Vatne er en av storeierne, fikk et bratt resultatfall i tredje kvartal.

Pexip, som la frem tredjekvartalstall tirsdag kveld, stiger rundt 2,4 prosent. Videokonferanseselskapet fikk et negativt resultat før skatt på 23,8 millioner kroner, ned fra et overskudd på 13 millioner samme periode i fjor.

Omsetningen endte på 136,3 millioner kroner, opp fra 90 millioner samme periode i fjor.

Lerøy Seafood Group stiger over åtte prosent etter et resultatfall på om lag 200 millioner i tredje kvartal i år, sammenlignet med samme kvartal i fjor. Selskapet slo riktignok analytikernes forventninger med god margin.

Det John Fredriksen-dominerte Seadrill stiger over 20 prosent, dog på lavt volum. Det kriserammede riggselskapet forhandler om å slette 40 milliarder kroner i gjeld, og det er fortsatt usikkert om Fredriksen blir med videre.

Fornybarsatsing

Det nye Aker Solutions vil ifølge selskapet selv bli en av verdens ledende selskaper innen levering av løsninger for å redusere klimagassutslipp fra olje- og gassinstallasjoner, i tillegg til til produksjon av fornybar energi-fasiliteter.

– De siste årene har vi startet med å bygge opp våre forretninger innen lavkarbon- og fornybar energisegmentene. Det kommer vi til å fortsette å gjøre i den nye organisasjonen, sier Aker Solutions-sjef Kjetel Digre.

I en fersk pro forma-rapport for det nye selskapet viser tallene en omsetning på 7,2 milliarder kroner, og et resultat før skatt på 642 millioner kroner i tredje kvartal.

Det var i sommer at planene om å fusjonere Kværner og Aker Solutions ble kjent. Digre kom da fra toppstilling i et annet Aker-selskap, oljeselskapet Aker BP. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.