Oljeserviceselskapet Aker Solutions har inngått en intensjonsavtale med Equinor for et prosjekt som estimeres å være verd 8-12 milliarder kroner, melder selskapet onsdag kveld.

Det er snakk om en såkalt FEED (front-end engineering and design)-kontrakt for utvikling av Wisting-feltet i Barentshavet, rundt 310 kilometer fra fastlandet.

"Wisting er et av de største kommende industriprosjektene i Norge. Vi ser frem til å fortsette vårt langvarige samarbeid med Equinor med denne betydelige feltutviklingen, og til å modne prosjektet frem mot en planlagt investeringsbeslutning," uttaler Sturla Magnus, konserndirektør i Aker Solutions, i børsmeldingen.

Arbeidet starter umiddelbart, og ventes fullført i tredje kvartal 2022.

Hittil i år har Aker Solutions-aksjen steget 36 prosent, og selskapet verdsettes til 11 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.