De asiatiske og europeiske børsene stiger på bred basis etter oppturen i det amerikanske aksjemarkedet onsdag.

Markedet inntok en optimistisk stilling til en løsning på gjeldstaket i USA etter at landets president Joe Biden sa han var sikker på at budsjettet ville dras i land. Også lederen i Representantenes hus, republikaneren Kevin McCarthy, var positiv til en løsning.

Britisk telekomaksje stuper

Også i Europa ser det lyst ut i morgentimene.

  • Euronext 100-indeksen stiger rundt 0,7 prosent fra start.
  • Stoxx Europe 600 stiger 0,4 prosent.
  • I Paris stiger børsen 0,9 prosent.
  • Dax-indeksen i Tyskland stiger 1,4 prosent.

Bilprodusenter, teknologiaksjer og banker leder an oppgangen onsdag, mens infrastrukturselskaper (utilities) drar i motsatt retning.

Det britiske telekomselskapet BT Group faller seks prosent på børsen etter å ha lagt frem årsrapport. Der fremkommer det nemlig at selskapet vil kutte i både egne ansatte og innleide tjenester med så mye som 42 prosent i løpet av de neste syv årene. BT er Storbritannias største nettverksoperatør.

Toppsjef Philip Jansen har lovet å kutte kostnader med tre milliarder pund i året innen 2025 fra 2020-nivåer, men ifølge Bloomberg News må han vente til selskapet er ferdig med å rulle ut fibernettet. I mellomtiden kommer den frie kontantstrømmen til å falle så lavt som til en milliard pund i år, ifølge selskapet.

BT Group har en markedsverdi på 13,5 milliarder pund, tilsvarende rundt 180 milliarder kroner.

Oslo Børs er stengt torsdag på grunn av Kristi himmelfartsdag.

Japansk børslykke

Nikkei-indeksen i Japan steg 1,6 prosent torsdag. Dette er sjette dagen med oppgang for Tokyo-børsen, som er på sitt høyeste siden høsten 2021. Hittil i år har Nikkei-indeksen steget mer enn 17 prosent. Ellers er det bred oppgang i Asia.

  • Hongkong-børsen steg 0,78 prosent.
  • Shanghai-børsen steg 0,40 prosent.
  • Kospi-indeksen i Sør-Korea steg 0,83 prosent.
  • Australia steg 0,52 prosent.
  • De indiske børsene stiger rundt 0,30 prosent.

-(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.