Den amerikanske investoren Stanley Druckenmiller har solgt alt han eier og har av aksjer i markedet.

Utover å være en av verdens rikeste investorer med en formue på fem milliarder dollar, er Druckenmiller kanskje mest kjent for å ha veltet det britiske pundet sammen med George Soros i 1992. Han var ansvarlig for strategi i Soros Fund Management, og har siden tjent milliarder på å treffe blink i aksjemarkedet under resesjoner.

Nå har han satt pengene sine i statsobligasjoner.

Helt ut

Bakgrunnen er ifølge ham selv en Twitter-melding fra Donald Trump for en måned siden, der presidenten varslet at tollsatsene ville skrus opp fra ti til 25 prosent på kinesiske eksportvarer til en verdi av 200 milliarder dollar. Det ble ansett som en kraftig opptrapping av handelskrigen.

Da orket ikke Druckenmiller lenger å være i aksjemarkedet.

– Da tweeten gikk ut, gikk jeg fra 93 prosent investert til netto flatt og kjøpte en haug med statsobligasjoner. Ikke fordi jeg prøver å tjene penger. Jeg vil bare ikke investere i et sånt klima, sa investoren i et intervju på The Economic Club of New York, ifølge CNBC.

Han hadde altså 93 prosent av pengene sine investert i aksjemarkedet, men eier nå hverken aksjer eller har shortposisjoner.

Druckenmiller skal under intervjuet ha sagt at Donald Trumps aggressive tilnærming til Kina i handelskrigen gir president Xi Jinping lite rom for å gjøre en avtale, og at han ikke har noen formening om hvordan aksjemarkedet vil gå fremover.

Rally i renter

Å skifte beite har så langt vist seg å være lurt for Druckenmiller. Siden Twitter-meldingen fra Trump har nemlig de tre nøkkelindeksene på Wall Street falt mellom fire og syv prosent, mens rentemarkedet har gått over stokk og stein.

I perioden har renten på tiårige amerikanske statsobligasjoner falt fra 2,52 prosent til 2,10 prosent. Det er bra for dem som har kjøpt obligasjoner. De tjener nemlig penger hvis renten faller fordi obligasjonen fremstår som mer attraktiv. Dermed kan de selge den til høyere priser.

– Jeg eier faktisk mange statsobligasjoner, og da jeg kjøpte dem var jeg ikke sikker på om rentene skulle nedover. Jeg var derimot sikker på at de ikke skulle opp, sier han.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.