Ved børsslutt torsdag så det slik ut på de amerikanske børsindeksene:

  • Den brede samleindeksen S&P 500 falt 0,3 prosent.
  • Teknologitunge Nasdaq Composite falt 0,16 prosent.
  • Industritunge Dow Jones falt 0,25 prosent.

Historisk sett har de fem siste handelsdagene i desember og de fem første i januar vært en god periode på Wall Street, og i år har børsene stort sett fulgt det samme mønsteret.

Dow Jones steg 165 poeng tidlig torsdag etter at statistikk fra det amerikanske arbeidsmarkedsdepartementet ble offentliggjort tidligere på dagen. Rapporten viste at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 198.000 personer i forrige uke.

På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 208.000 personer, ifølge konsensusprognose fra Trading Economics.

Flere rekorder

Børsindeksene S&P 500 og Dow Jones var i rekordmodus onsdag, men bare én av dem endte med toppnotering til slutt.

Samleindeksen S&P 500 endte handelen onsdag med høyeste toppnotering noensinne: 4793,14 poeng. For Nasdaq-indeksen ble det nedgang.

Børsåret 2021 er i ferd med å avrundes. Torsdag er siste handelsdag for en rekke børser verden over, deriblant i Japan og Sør-Korea, samt Oslo Børs. I USA holder Wall Street åpent også på nyttårsaften.

Alle de tre store børsindeksene opplever oppgang i desember, skriver CNBC.

S&P 500 og Dow legger bak seg to måneder på rad med oppgang, mens Nasdaq Composite er på sin tredje måned med oppgang på rad. For året er S&P opp over 27 prosent, Dow 19 prosent og Nasdaq har steget over 22 prosent i år. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.