Amerikanske børser endte tirsdag på rekordhøye nivåer. Tungvektsindeksen Dow Jones, som følger utviklingen i de 30 største børsnoterte selskapene i USA, endte til slutt opp over én prosent. Sluttnoteringen for indeksen var den høyeste noensinne.

Den brede S&P 500-indeksen, som måler utviklingen i de 500 største selskapene, steg også nær én prosent til den høyeste sluttnoteringen noensinne.

Den teknologitunge Nasdaq-indeksen steg også til rekordhøy sluttnotering. Indeksen steg 0,5 prosent i løpet av handelen.

Indeksene fikk et ekstra løft mot slutten av handelen etter at budsjettkomiteen i Senatet godkjente lovforslaget om en ny skattereform. Forslaget ble godkjent med 11 mot ti stemmer.

Nå går forslaget videre til en full avstemning i Senatet. Avstemningen kan bli gjennomført allerede torsdag.

Sjeføkonom Kjersti Haugland i DNB Markets mener de viktigste elementene i president Donald Trumps forslag til skattereform er kutt i bedriftsbeskatningen fra 35 til 20 prosent, lavere personbeskatning, spesielt for høyinntektsgrupper og fjerning av den delen av helsereformen som pålegger alle personer å ha helseforsikring.

– Om skattekutt blir et faktum vil det økonomiske oppsvinget få et ekstra puff, skriver Haugland i morgenrapporten fra meglerhuset tirsdag.

Aksjeindeksene falt forøvrig litt tilbake en kort periode etter meldingen om at Nord-Korea hadde skutt opp en rakett som landet i japansk farvann. Oppskytningen var den første siden midten av september.

I markedet var oppmerksomheten tirsdag også rettet mot USAs påtroppende sentralbanksjef Jerome Powell, som stilte til høring i Senatets bankkomité.

I høringen sa Powell blant annet at han mener reguleringen av finanssektoren i USA er «tøff nok» og at støtter tanken om å gjøre reguleringen noe mindre tøff for små banker.

– Markedet liker to ord fra Powells høringsuttalelse og det var «tøff nok», sier sjefstrateg Joe Terranova i Virtus Investment Partners til tv-kanalen CNBC.

Slik utviklet de amerikanske indeksene seg tirsdag: (Vilkår)

  • Dow Jones Industrial steg 1,09 prosent til 23.836,71
  • Nasdaq Composite klatret 0,49 prosent til 6912,36
  • S&P 500 steg 0,98 prosent til 2627,04 poeng
DNs kommentator prøver klipp uten vask
DNs kommentator Bård Bjerkholt prøver klipp uten vask og kommenterer NHOs innspill om at frisørsalonger må tilby mulighet for hårvask.
01:17
Publisert: