Flyselskapet Norwegians aksje har den seneste måneden falt kraftig og ble mandag ettermiddag handlet til rundt 199 kroner på Oslo Børs.

Nå satser meglerhuset Sparebank 1 Markets igjen på Bjørn Kjos’ flyselskap, etter å ha kvittet seg med selskapet i midten av september og dermed unngått store tap i porteføljen.

– Vårt utgangspunkt er at vi tror Norwegian trenger mer egenkapital, skriver analysesjef Lars-Daniel Westby i en oppdatering.

«Salg er mer sannsynlig»

Han trekker frem at det sentrale spørsmålet er om Norwegian burde godta et eventuelt bud fra British Airways-eier IAG, eller hente inn kapital på egen hånd gjennom en såkalt emisjon.

– Basert på vår analyse mener vi et salg er mer sannsynlig, blant annet fordi vi ikke tror IAG sin oppfatning av den strategiske verdien av å kjøpe Norwegian har endret seg siden vi fikk indikasjoner på at de hadde kjøpt seg opp i selskapet.

Det var i april i år at det ble kjent at IAG hadde skaffet seg 4,6 prosent av Norwegian-aksjene og vurderte å kjøpe hele selskapet. Interessen sendte Norwegian-kursen til værs, men den har senere falt tilbake etter at det ikke har skjedd noe.

Sparebank 1 Markets har en kjøpsanbefaling på Norwegian-aksjen, med et kursmål på 320 kroner per aksje.

Meglerhuset tar samtidig inn industriselskapet Elkem, mens Ocean Yield, Odfjell Drilling og Gjensidige Forsikring går ut av porteføljen.

Satser på NRC

Porteføljeforvalter Alexander Larstedt Lager i Arctic satser denne uken på infrastrukturentreprenøren NRC.

– NRC Group har kjøpt opp finske VR Track, en stor statlig aktør innen vedlikehold og design av jernbane i Finland og Sverige. Dette vil gjøre NRC til den klart største entreprenøren innen jernbane og sporvei i Norden.

Kjøpsprisen er basert på en selskapsverdi på 225 millioner euro på kontant- og gjeldfri basis med normalisert arbeidskapital.

Larstedt Lager mener oppkjøpet vil sette fart på NRC-aksjen. Den ble handlet til kurs 85 kroner på Oslo Børs mandag ettermiddag, opp rundt 20 prosent den siste uken.

– Med konservative antagelser finner vi en økning i kontantstrøm på nesten 60 prosent, samtidig som det utstedes omtrent 18 prosent nye aksjer til den finske staten. Oppgangen i NRC-kursen er fremdeles langt unna å reflektere hvor innvannende oppkjøpet er på NRC sin kontantstrøm, skriver Larstedt Lager.

Aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets tar denne uken inn oljeselskapet DNO, mens han kvitter seg med BW Offshore. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Venter eksplosiv økning i markedet for elbil-batterier
00:40
Publisert: