Amerikanske aksjeindekser faller tilbake fra start og følger dermed med det store flertallet av europeiske indekser nedover torsdag.

Den brede S&P 500-indeksen, som følger utviklingen i de 500 av de børstnoterte selskapene i USA, er ned rundt 0,3 prosent etter en halvtimes handel. 

I markedet rettes oppmerksomheten mot gårsdagens sammebrudd i president Donald Trumps to ekspertråd bestående av toppledere fra amerikansk næringsliv. Rådene var i ferd med å gå fullstendig i oppløsning da Trump sendte ut en melding via Twitter om at begge ville bli lagt ned. Da hadde allerede en rekke av medlemmene i det ene rådet rukket å trekke seg og medlemmene i det andre rådet i felleskap bestemt seg for å gjøre det samme. 

Næringslivstoppene har reagert på Trumps uttalelser i etterkant av de voldelige sammenstøtene mellom høyreekstreme grupperinger og motdemonstranter i Charlottesville i helgen. Trump har ved flere anledninger pekt på at begge sider hadde skyld i hendelsene.

Amerikanske aksjeindekser falt tilbake fra gårsdagens høyeste nivåer etter at nedleggelsen av rådene ble kjent.

– Det har vært mye som har skjedd i det siste, så dersom folk ønsker å selge, så har de grunner til å gjøre det. Vi har også hatt noen sterke dager nå, så det er ingen overraskelse at vi ser litt gevinstsikring, sier toppsjef Anthony Conroy i Abel Noser til CNBC.

Sterk rapport, aksjen faller

På selskapssiden la Wal-Mart frem kvartalsresultater torsdag ettermiddag. Varehuskjeden kunne rapportere om et justert resultat pr aksje på 1,08 dollar, mot Bloomberg-konsensus på 1,07. Omsetningen i kvartalet ble på 123,36 milliarder dollar, mot ventede 123,15.

På Wall Street håper man at selskapet gjør fremskritt i kampen mot konkurrenten Amazon, skriver CNN. Det ventes også at konsernsjef Doug McMillon i Wal-Mart kan bli møtt med politiske spørsmål under kvartalspresentasjonen, etter at han mandag kommenterte president Trumps respons på hendelsene i Charlottesville.

Wal-Mart-aksjen er ned 2,4 prosent til 79,09 dollar. 

Færre søknader om ledighetstrygd

På nøkkeltallsfronten viste de ukentlige jobbtallene fra amerikanske myndigheter at antallet førstegangssøkende til arbeidsledighetstrygd i USA (jobless claims) var 232.000 pr 12. august 2017, mot 244.000 uken før. På forhånd var antall førstegangssøkende ventet å være 240.000 personer, ifølge en estimatsammenstilling foretatt av Bloomberg News.

Videre var Philadelphia Federal Reserve Bank-indeksen 18,9 poeng i august, fra 19,5 måneden før. Ifølge Bloomberg News-konsensus var det ventet en indeks på 18,0 poeng.

Indeksene (klokken 15.58, norsk tid)(Vilkår)

  • Dow Jones Industrial faller 0,36 prosent til 21,946,35 poeng
  • Nasdaq Composite faller 0,32 prosent til 6325,20 poeng
  • S&P 500 faller 0,26 prosent til 2461,81 poeng

Mange tror valget blir påvirket av sosiale medier: - Det er jo det mediet jeg er mest på, sammenlignet med aviser og magasiner
Mange av de DN snakker med på gaten i Arendal tror sosiale medier påvirker valgene de tar, også hva de vil stemme ved høstens stortingsvalg.
01:54
Publisert: