Selskapet, som distribuerer pressemeldinger på vegne av sine kunder, anbefaler at klientene venter til minst ett minutt etter børsens stengetid før de sender ut visse typer meldinger.

Dette skal forhindre at såkalte aksjeroboter kan handle på markedssensitive nyheter like før børsbjellen ringer.

Trekket skjer som følge av en avtale med statsadvokaten i New York, som forsøker å slå ned på uheldig bruk av automatisert børshandel, skriver Wall Street Journal.

– Høyfrekvensmeglere kan bruke informasjonen i et millisekund før den blir tilgjengelig for andre, og skumme markedet på bekostning av andre investorer, sier statsadvokat Erick Schneiderman i en pressemelding.

Rigget

Høyfrekvent børshandel har kommet under skarpt søkelys den siste tiden. I boken «Flash Boys» hevder den profilerte økonomijournalisten Michael Lewis at markedet er «rigget» til fordel for aksjerobotene.

Flere frykter at de kan få tilgang til viktige data før andre investorer, blant annet ved å betale for å flytte dataserverne sine nærmere børsene.

Aksjeroboter kan handle på brøkdelen av et sekund, og små forsprang takket være kortere ledninger kan gi store gevinster for meglerhusene som spesialiserer seg på denne typen handel.

Mary Jo White, som leder det amerikanske kredittilsynet (SEC), sa i en høring i Washington DC denne uken at markedet «ikke er rigget», men uttrykte samtidig bekymring for at hastighet kan skape ulike spilleregler.

Etterforskes

Både statsadvokaten i New York og det føderale etterforskningsbyrået (FBI) etterforsker nå praksisen.

Samtidig legger flere informasjonstilbydere om på sin praksis etter konsultasjoner med myndighetene, ifølge avisen. Blant annet slutter de å gi meglerhus direkte adgang til viktig informasjon, selv om dette er lovlig med dagens regelverk.

PR Newswire sier til avisen at det ikke gir aksjerobotene direkte tilgang til meldingene, men krever nå at mottagerne forplikter seg til ikke å bruke meldingene til høyfrekvent robothandel. Det anbefaler også at kundene venter med å sende ut nyhetsmeldinger på tampen av dagen til kl. 16.01, slik at mottagerne får «nok tid til å fordøye, prosessere og handle på informasjonen».(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.