Forvalter Albert Collett i Arctic gjør de største endringene i porteføljen denne uken. Etter å ha falt kraftig de siste ukene, mener han bunnen er nådd for Europris og at aksjen nå er et godt kjøp.

– Det er aksjer på Oslo Børs som denne uken burde være gode kjøp i et investeringsperspektiv, på lang sikt. Både kortsiktig og langsiktig tror vi at Europris kan klare seg bra, og vi tar denne inn i porteføljen, sier Collett.

Kaster tre selskaper ut

DNB, Atea og Schibsted har også falt tungt de siste ukene, men her har Collett mistet troen og kaster ut alle tre.

– For DNB tror vi det blir fokus på permitteringer, nedstengninger og soliditet. Med marginpress og risiko i utlånsporteføljen tar vi aksjen ut, sier Collett.

Sparebank 1 Markets gjør også noen endringer, og aksjeanalytiker Petter Kongslie henter inn it-selskapet Crayon og Kongsberggruppen. Han sier Crayon hentes inn igjen fordi aksjen har vært veldig svak i forhold til resten av markedet.

– Forsvar burde fremstå som relativt motsyklisk, sier Kongslie, og minner om at Kongsberg-aksjen har falt markant de siste par månedene og derfor gir en god kjøpsmulighet.

Han trekker frem at Kongsberggruppen la frem gode resultater for fjerde kvartal i fjor, og at den kraftig svekkede kronekursen er bra for selskapets konkurranseevne.

Fremdeles mye usikkerhet

Porteføljeforvalter Petter Tusvik i Alfred Berg og aksjestrateg Paul Harper i DNB Markets gjør ingen endringer i sine porteføljer denne uken.

Collett i Arctic fremholder at situasjonen er alvorlig, også for økonomien, men at han regner med at myndighetene rundt omkring kommer med krisepakker for å dempe de negative ringvirkningene.

– Det er fremdeles mye usikkerhet rundt økonomien og konsekvensene av ulike nedstengninger som nå gjøres globalt, så vi forsøker å ha en så defensiv portefølje som mulig, sier Collett.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.