I den siste etappen av Tour de France stakk Alexander Kristoff (31) av med seieren og kunne heve høyrearmen i triumf på Champs-Élysées. Sponsorinntekter og penger fra syklingen ga han i fjor en nettoinntekt på 16,6 millioner kroner.

– Hovedinntektene mine er navnerettigheter gjennom sponsorer, der hadde jeg gode inntekter i fjor. Jeg har også noen fondsinvesteringer som hadde en grei verdiøkning som børsen ellers, forteller Kristoff.

Hvis jeg ser muligheter på kort sikt er jeg villig til å henge meg på, men det får jeg ikke gjort så mye mens jeg er aktiv
Proffsyklist Alexander Kristoff om aksjeinvesteringer

«Blir et par år til på sykkelsetet»

At Kristoff syntes finansverdenen er spennende legger han ikke skjul på, og han utelukker ikke å bli investor på heltid etter at han tråkker ut av pedalene for siste gang.

– Det blir et par år til på sykkelsetet, så får vi se. Om jeg skal bli investor på heltid så må jeg kanskje tilbake til skolebenken.

I sitt heleide investeringsselskap, Alexander Kristoff Limited, hadde han en verdiøkning i sine aksjefondsinvesteringer på 989.378 kroner, totalt har han en urealisert gevinst på to millioner kroner. Samlet sett med verdiøkningen og inntektene fra syklingen tjente Kristoff 17,7 millioner kroner.

Har mest i fond

Ved utgangen av 2017 hadde Kristoff markedsbaserte aksjer til en verdi av 9,6 millioner kroner, hvor alt er i fondsinvesteringer. Han hadde også 300.000 kroner i selskapet Fjord Minerals, som han eide 10 prosent av.

– Jeg har mest i fond gjennom DNB og noen andre. Hadde jeg hatt mer tid så skulle jeg gjerne fulgt det litt mer opp, men idretten tar mest tid, sier Kristoff.

Han forteller at han er interessert i fremtidens teknologi og vil se mulighetene bak de trendene som foregår innen fornybar energi.

– Jeg har litt i solenergi nå og prøver å se hva som er fornuftig i fremtiden, forteller han.

Inntil videre lar Kristoff avgjørelsene hvile på DNB Markets sine aksjemeglere, hvor han er kunde.

– DNB gir meg god rådgivning på investeringer og når jeg legger opp så vil jeg sette meg mer inn i det.

Fondsinvesteringene forteller han er hovedsakelig pensjonssparing og kommer ikke til å trekke ut gevinstene før han må.

– Gratulerer så mye med en pangavslutning på Tour de France, hvordan føltes det?

– Takk, det var veldig kjekt, det gjorde godt.

– Hvordan har sesongen vært ellers?

– Sesongen har ikke vært så bra, men det tok seg opp på siste etappe i Tour de France og det reddet alt. Det er fremdeles åtte ritt igjen og nå skal jeg bare fortsette der jeg slapp på Champs-Élysées.(Vilkår)

Dette er Europas mest populære sted for denne typen luftsport akkurat nå
– Du kan fly fra klokken ni om morgenen til ti om kvelden, sier Hilde Marie Pedersen. Hun er speedflyer, og syns anlegget i Loen er luksus.
01:27
Publisert: