Bakgrunnen for forføyningen av 30. mars i år er at Deutsche Bank har fått utlegg i aksjene registrert på Erik Martin Vik (89) til sikkerhet på et krav på over 234 millioner dollar (litt over to milliarder kroner) mot Sebastian Holdings Inc.

Oslo Byfogdembete opprettholdt ved kjennelse av 21. desember i fjor namsfogdens beslutning om utlegg og forkastet klagen fra Erik Martin Vik. Han har anket kjennelsen til lagmannsretten.

Deutsche Bank frykter at Alexander Vik (62), Erik Martin Vik og/eller Viks selskap Sebastian Holdings Inc. vil prøve å unndra verdiene i Confirmit frem til tvangssalget kan gjennomføres, og viser til Viks tidligere opptreden.

Den midlertidige forføyningen varer frem til tvangssalg av aksjene er gjennomført eller utlegget er opphevet av lagmannsretten.

Vik får dermed ikke disponere pengene i mellomtiden til anken i lagmannsretten har vært oppe.

Nytt styre

I tillegg viser dokumenter innsendt Brønnøysundregistrene i dag at det er satt inn et nytt styre i Confirmit.

Alexander Vik er fjernet som styreleder og erstattet av Wikborg Rein-partner Arne Didrik Kjørnæs. 

Erik Martin Vik, Caroline Vik og Iannis Bokias er også fjernet som styremedlemmer, og inn kommer Trond Johansen, Frode Paulsen (representanter for de ansatte) og Henning Hansen.

Advokat Leif Petter Madsen i Wikborg Rein Advokatfirma er oppnevnt som bestyrer for aksjene og skal ivareta aksjonærrettighetene. Han bekrefter overfor DN at han fikk i oppdrag å oppnevne et nytt styre i Conformit, og at dette nå er gjort etter avholdt generalforsamling.

- Jeg fikk i oppdrag å sette sammen et nytt styre der familien Vik ikke er representert, sier Madsen til DN.

Skylder Deutsche Bank over 2,5 milliarder

Alexander Vik og hans selskap Sebastian Holdings skylder Deutsche Bank mer enn 2,5 milliarder kroner, etter å ha tapt enorme summer på komplisert valutahandel i 2008.

Banken mener Vik og hans selskap gjør alt for å unngå å betale og har krevd kontroll over et av Norges største it-selskaper, Confirmit. Dette selskapet solgte Alexander Vik til sin far Erik Martin Vik for 1050 millioner kroner i fjor.

Alexander Vik fortalte i retten i fjor at han solgte it-selskapet til sin far fordi han skyldte faren flere milliarder kroner og ikke hadde penger.

DN har foreløpig ikke lykkes å få en kommentar fra  Erik Martin Viks advokat Hans Ingvald Stensholdt tirsdag ettermiddag.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Islamsk Råd: Ville vært lovstridig å ikke ansette Leyla fordi hun bærer nikab
Pressekonferansen kom i kjølvannet av et møte mellom Islamsk Råd og kulturminister Linda Hofstad Helleland samme dag. Statsråden hadde innkalt til en samtale om rådets rolle som dialogpartner og paraplyorganisasjon for muslimer i Norge.
38:44
Publisert: