Det amerikanske teknologiselskapet Alphabet la tirsdag etter stengetid på Wall Street frem resultater for andre kvartal.

Selskapet, som blant annet eier søkemotoren Google og videotjenesten Youtube, økte inntektene med 60 prosent sammenlignet med andre kvartal i fjor.

  • Omsetningen var på 61,9 milliarder dollar i andre kvartal, sammenlignet med 38,3 milliarder dollar i samme periode i fjor. På forhånd var det ventet en omsetning på 56,16 milliarder dollar, ifølge estimater innhentet av Refinitiv.
  • Resultat per aksje var på 27,26 dollar, mot ventet 19,34 dollar per aksje. I andre kvartal i fjor var resultatet per aksje på 10,13 dollar.

Økt nettaktivitet

Alphabets finansdirektør Ruth Porat viser i pressemeldingen til at omsetningsveksten blant annet skyldes økt nettaktivitet blant forbrukere.

Etter at tallene ble publisert stiger Alphabet-aksjen rundt to prosent i etterhandelen på Wall Street.

Internettgiganten, som er en av verdens største selskaper målt etter markedsverdi, har aldri betalt ut utbytte til sine aksjonærer. Etter et tiår med solid vekst i inntjeningen har derfor selskapet opparbeidet seg en solid kontantbeholdning, som i første kvartal var på hele 240 milliarder kroner.

Det tilsvarer nærmere fire årlige norske forsvarsbudsjetter.

Børsvinner under press

Alphabet har vært en av de store børsvinnerne det siste året, og har steget over 150 prosent siden mars i fjor.

Selskapet har derimot den siste tiden vært under et økende press fra amerikanske myndigheter, som følge av deres store markedsandel.

Denne måneden saksøkte i alt tre amerikanske stater, i tillegg til det føderale distriktet Columbia, selskapet for mulig misbruk av markedsmakt på applikasjonsplattformen Google Play.

Søksmålet er den fjerde i rekken av søksmål fremsatt av amerikanske føderale og statlige myndigheter det siste året, ifølge Wall Street Journal. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.