I første kvartal omsattte it-gigant og netthandelselskapet Amazon totalt 59,7 milliarder dollar, noe som var en oppgang på 17 prosent sammenlignet med kvartalet før.

Før offentliggjøringen ble det forventet at selskapet skulle øke topplinjen med 18,3 prosent, til 62,57 milliarder dollar.

Den ferske kvartalsrapporten for andre kvartal viser imidlertid en oppgang på 20 prosent prosent, til 63,4 milliarder dollar (550,3 milliarder kroner).

Ifølge Yahoo Finance var det ventet at justert overskudd per aksje kom til å stige med 4,3 prosent, til 5,29 dollar per aksje. Ifølge kvartalsrapporten havner overskuddet per aksje litt under estimatene, og lander på 5,22 dollar i andre kvartal.

I løpet av dagen har aksjen gått stødig ned, og ved stengetid er den ned hele 1,35 prosent. I etterhandelen faller aksjen ytterligere 1,66 prosent.

Prima for Amazon Prime

I forkant av fremleggelsen av kvartalsrapporten var det også knyttet spenning til Amazon Web Services (AWS), som er en subsidie av morselskapet Amazon. AWS ble etablert i 2006, og har vært en av pionerene i utviklingen av bruk av såkalte digitale skyer.

I første kvartal omsatte AWS for 7,69 milliarder dollar, og det ventes en økning på rundt 39 prosent i andre kvartal, sammenlignet med fjoråret. Det tilsvarer en forventet omsetning på 8,5 milliarder dollar i andre kvartal.

Det endelige tallet endte til slutt på 8,4 milliarder, ifølge den ferske rapporten.

I tillegg forventes det en økning på 35 prosent i omsetningen fra Amazon Prime og andre abonnementstjenester, sammenlignet med fjoråret.

I kvartalsrapporten kommer det frem at omsetningen for Prime og andre abonnenter havner på 4,7 milliarder dollar, noe som er en oppgang på 25 prosent fra første kvartal.

Tjente fett på skilsmissen

Da Jeff og Mackenzie Bezos tidligere i år gikk hvert til sitt, var det ifølge Bloomberg historiens dyreste skilsmisse.

I oppgjøret fikk ekskonen med seg en eierskapsandel på fire prosent i selskapet, tilsvarende 19,7 millioner aksjer til en samlet verdi på 38,3 milliarder dollar.

Det gjorde at hun hoppet inn på 22. plass på Bloomberg Billionaire Index, foran blant andre Tesla-gründer Elon Musk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.