Netthandelsgiganten Amazon har vært en av koronaens store vinnere, ettersom etterspørselen etter hjemmelevering og underholdning har skutt til værs under pandemien. Torsdag kveld etter børsslutt på Wall Street kom fasiten for årets tre første måneder.

Slik gikk det for Amazon i første kvartal:

  • Omsetning på 108,52 milliarder dollar. På forhånd var det ifølge Refinitiv-estimater formidlet av CNBC ventet en omsetning på 104,47 milliarder dollar.
  • Resultat per aksje endte på 15,79 dollar, mot ventet 9,54 dollar per aksje.

Første kvartal 2021 fortsetter altså der 2020 sluttet for netthandelsgiganten. Omsetningen på 108,52 milliarder dollar tilsvarer en økning på 44 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Driftsresultatet, som endte på 8,9 milliarder dollar, ble mer enn doblet fra første kvartal 2020.

Amazon-aksjen endte handelsdagen på Wall Street opp 0,37 prosent, og stiger ytterligere tre prosent i etterhandelen. Én Amazon-aksje var ved handelsslutt verdt 3471 dollar stykket.

Venter mer vekst

I en pressemelding trekker toppsjef Jeff Bezos frem det han beskriver som «to av Amazons barn», som fyller ti og 15 år. Han sikter til henholdsvis Amazon Prime Video og Amazon Web Services, to segmenter som er blitt viktige inntektskilder for giganten de siste årene.

I første kvartal dro Amazon Web Services, selskapets skytjeneste, inn 13,5 milliarder dollar, opp fra 10,2 milliarder dollar i samme kvartal i fjor.

Prime Video, som er Amazons strømmetjeneste, har flere såkalte «originalproduksjoner» på vei, og kunngjorde tidligere i år at det har sikret seg rettighetene til å vise kamper fra den amerikanske fotballigaen NFL i ti år fra 2023.

Ifølge meldingen har Amazon Prime nå mer enn 200 millioner betalende medlemmer.

I andre kvartal sier selskapet at det venter en fortsatt omsetningsvekst på mellom 24 og 30 prosent, sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Verdens rikeste person

Amazon-aksjen har vært en av de store vinnerne på Wall Street det siste året, mye på grunn av pandemien. Hjemmeværende kunder med leverings- og underholdningsbehov bidro til at giganten leverte rekordresultat i siste kvartal i 2020.

2020 ga dem det største rikdomshoppet i historien
Til tross for alle verdens utfordringer i 2020: De 500 rikeste hadde det største formues-hoppet i historien til Bloombergs milliardærindeks. Jeff Bezos og Elon Musk er to gode eksempler.
01:14
Publisert:

Amazon-aksjen har steget nesten 50 prosent på børs siden slutten av april i fjor. Selskapet har torsdag en markedsverdi på om lag 1750 milliarder dollar.

Toppsjef Jeff Bezos er ifølge Bloomberg Billionaire Index god for rett i overkant av 200 milliarder dollar torsdag, noe som gjør ham til verdens rikeste person foran Tesla-sjef Elon Musk. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.