Forrige ukes oppgang fortsetter på Wall Street.

Teknologiselskapet Apple skal denne uken lansere sin neste Iphone, som er ventet å være en 5G-telefon – til stor glede for investorene. Aksjen steg seks prosent i handelen på Nasdaq-børsen mandag.

Men den er ikke den eneste av tekgigantene som opplever en oppgang. Facebook og Amazon steg begge, henholdsvis 4,4 og 4,7 prosent. Google var også opp 3,5 prosent. Tekaksjene klarte nesten å sende Nasdaq opp til prekorona-nivåer, ifølge Marketwatch, som skriver at indeksen var 0,8 prosent fra å hente inn koronatapet.

Slik så det ut da Wall Street stengte:

  • Dow Jones: opp 0,9 prosent
  • Nasdaq Composite: opp 2,71 prosent
  • S&P 500: opp 1,58 prosent.

Resultathåp

Med økonomien som smått starter gjenåpning er det også håp om at resultatene for mange av S&P 500s største selskaper kommer til å gå bedre enn fryktet. Det skriver Wall Street Journal.

– Tredje kvartal for den amerikanske økonomien var veldig viktig, sier makrostrateg Kit Juckes for Société Générale til avisen.

Analytikere og eksperter peker også på at investorene nå priser inn ulike utfall av presidentvalget.

– Omdreiningen fra sykliske aksjer (som har ledet an de to siste ukene) kan reflektere en nærliggende odds for en krisepakke og flere koronatilfeller, men kjernen i makrobildet er likevel at USA er fokusert på muligheten for en «blå bølge», skriver analytiker Adam Crisafulli i Vital Knowledge i et notat, gjengitt av CNBC.

Blå bølge er gjerne referanse til en demokratisk valgseier.

– Store problemer i vente

Mandagens oppgang på Wall Street kommer imidlertid før de to partiene i Kongressen er blitt enige om en krisepakke.

En som tror at børsoppgangen er kortvarig, er milliardær Jeffrey Gundlach fra DoubleLine Capital. Han mener investorer bør forberede seg på en kraftig nedgang på Wall Street, og heller investere i gull.

Til Marketwatch sier han at den amerikanske økonomien har en nedtur i vente.

– Jeg tror ikke mange forstår hvor mange bedrifter kommer til å stenge ned de neste månedene. Jeg tror det vil komme store problemer når vinteren kommer, sier investoren.

Krisepakke-uenighet

Den amerikanske presidenten Donald Trump lot seg tidligere på mandag rive med av oppgangen på Wall Street og gir et heiarop på sin egen Twitter:

– Aksjemarkedet opp stort!

Forrige børsuke ble preget av stor usikkerhet knyttet til Trumps koronadiagnose. Wall Street klarte seg imidlertid bra, med Dow Jones som hadde sin beste uke siden august. Mye av oppgangen var drevet av optimisme knyttet til at presidenten meldte om at krisepakke-forhandlingene tok fart. Men republikanerne og demokratene har fortsatt ikke kommet til enighet.

Investorene håper fortsatt på krisepakke-enighet denne uken. Men demokratene har vært tydelige på at forslaget fra republikanerne om en krisepakke på 1800 milliarder dollar ikke er nok.

Demokratenes majoritetsleder Nancy Pelosi i Representantenes hus fortalte sine kolleger at republikanernes forslag ikke er tilstrekkelig når det kommer til helserelaterte utgifter. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.