Børsnoteringen av juvelen i Andresen-familiens portefølje, kartongselskapet Elopak, nærmer seg. Nå er emisjonskursen endelig satt til 28 kroner per aksje, noe som gir en verdsettelse av Elopak på 7,5 milliarder kroner, ifølge en børsmelding.

Elopak henter drøyt 500 millioner kroner før noteringen, kommer det frem av meldingen.

Ferd vil selge 91 millioner aksjer i forbindelse med noteringen, og foretar dermed et nedsalg på drøye 2,5 milliarder kroner. Johan H. Andresen med familie vil nå sitte på rundt 59,2 prosent av aksjene i Elopak før utstedelsen av de nye aksjene i kapitalinnhentingen.

Størrelsen på nedsalget var kjent fra før, men det er først nå den endelige kursen er satt, og fasiten på 28 kroner gir altså Ferd 2,548 milliarder kroner inn i kassen.

Elopak ble etablert i 1957 av blant andre Johan H. Andresen senior, og har i en årrekke vært eid av Andresen-familien, der Johan H. Andresen nå holder i spakene.

Selskapet går på børs i morgen, 17. juni.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.