Sist uke ble det kjent at storinvestor Arne Fredly er i mål i Hunter, og gjør selskapet om til et investeringsselskap. Fredly og hans investeringsselskap Apollo Asset kjøpte sist uke ytterligere 258.478 Hunter-aksjer og eier nå i overkant av 26,2 millioner aksjer verd rundt 63 millioner kroner, ifølge ferske aksjonæroversikter.

Forrige uke kjøpte også en annen storinvestor seg opp i Hunter. Tore Aksel Voldberg skaffet seg gjennom sine to heleide investeringsselskaper, Skøien og Dukat, henholdsvis 185.084 aksjer og 42.043 aksjer. Det tilsvarer et kjøp på i overkant av en halv million kroner, basert på sist ukes snittkurs.

Samlet sitter Voldberg tirsdag på i overkant av 3,2 millioner Hunter-aksjer verd 7,6 millioner kroner.

Deler ut

Det slo ned som en bombe da Fredly og hans investeringsselskap Apollo Asset meldte seg på i kampen om Hunter, og vant frem i sitt forsøk på å blokkere Hunters kjøp av Ståle Kyllingstads IKM Subsea & Technology.

Med på lasset i Hunter var det lille oljeteknologiselskapet Dwellop, som ble kjøpt opp av Hunter under selskapets tidligere navn Badger Exploration. Sist uke ble det kjent at Fredly også er kommet til enighet med grunnleggerne av Dwellop, om å kjøpe dem ut av Hunter Group.

Fredlys Apollo Asset Limited kjøper Hunter-aksjer fra de tidligere eierne av Dwellop for 44,2 millioner kroner, og selskapet deles deretter ut til aksjonærene. Fredly gir en del av sine aksjer videre til Dwellop-gründerne.

Les også:125 millioner i gevinst for oljegründere

Med på lasset følger en kontantbeholdning på ti millioner kroner. Dwellop-gründerne forplikter seg til å skyte inn deler av sitt proveny i ny kapital i Dwellop.

Dwellop-grunnleggerne får muligheten til å kjøpe aksjer for minst 39 millioner kroner til en egenkapitalverdi på inntil 80 millioner kroner.

Dwellop skal nå i stedet noteres på den lille børsen Merkur Market, eller «en annen markedsplass».

Ikke oljeservice

Avtalen mellom gründerne og Fredly forutsetter blant annet godkjennelse på generalforsamling, samt at det nye styret opphever de eksisterende lock up-avtaler og konkurranseklausuler.

«Apollo og Dwellop-grunnleggerne mener denne avtalen er i selskapets og aksjonærenes beste interesser», heter det i en melding til Oslo Børs.

Dwellop vil nå kunne jobbe videre med å utvikle sin virksomhet, mens Fredly vurderer andre muligheter for Hunter.

«Apollo vurderer nå flere investeringsmuligheter for selskapet i andre sektorer enn oljeservice», heter det videre.(Vilkår)

Artig og lekker suv fra BMW
BMWs ferskeste modell X2 er trangere enn X1, men kjører bedre.
02:37
Publisert: