Teknologiselskapet Apple inngår en avtale verdt flere milliarder dollar med Broadcom for levering av 5G-komponenter laget i USA, varsler selskapet i en melding.

– Vi er begeistret over å inngå avtaler som tar i bruk oppfinnsomheten, kreativiteten og den innovative ånden i amerikansk produksjon, sier Apple-sjef Tim Cook.

Han sier Apple vil fortsette å investere tungt i USA.

Investeringen kommer idet flere amerikanske selskaper ønsker å gjøre seg mindre avhengig av Kina for produksjon av komponenter og deler som brukes i teknologi. I fjor lanserte Joe Biden og USA den enorme lovpakken Inflation Reduction Act der det skal brukes 369 milliarder dollar på skattelettelser og subsidier til selskaper og teknologier på amerikansk jord.

I 2021 gikk Apple ut og forpliktet seg til å investere 430 milliarder dollar i amerikansk økonomi over en periode på fem år.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.