Apple har lenge tronet på toppen av pallen for verdens mest verdifulle børsnoterte selskap. Oljeselskapet Exxon har lenge ligget på en god andreplass. Men den siste tidens fall i oljeprisene har gjort at Exxon må se seg forbigått av programvareselskapet Microsoft, skriver BBC.

I juni kostet et fat nordsjøolje rundt 115 dollar, mens fatet de siste dagene er blitt handlet til under 80 dollar. Det gjør noe med verdien til et selskap som i stor grad prises etter hvor store oljereserver selskapet har.

Fredag falt Exxons aksjer til rundt 95 dollar, mens de så sent som i juli ble handlet til omtrent 105 dollar. Det siste fallet i aksjekursen sendte selskapets markedsverdi ned til 402,6 milliarder dollar.

Samtidig har Microsofts aksjer stadig tikket oppover. I februar ble de handlet til rundt 37 dollar stykket, mens de avsluttet handelsdagen fredag nesten i 50 dollar. aksjen  har ikke vært høyere priset det siste tiåret. Det har vært med på å sende Microsofts markedsverdi til 408 milliarder dollar.

Aksjene har fått drahjelp av resultatene fra forrige kvartal og at markedet er positive til den nye konsernsjefen Satya Nadella.

Men Microsoft har fortsatt et godt stykke igjen før det kan utfordre Apple. Designikonet fra USAs vestkyst hadde fredag en markedsverdi på nærmere 670 milliarder dollar, eller rundt 4.500 milliarder kroner. Til sammenligning er Norges mest verdifulle selskap Statoil, som har en markedsverdi på 476 milliarder kroner.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.