Hedgefond-forvalteren Michael Burry ble verdensberømt da han «shortet» det amerikanske markedet for boliglån, i forkant av finanskrisen som begynte i 2007. Veddemålet ga Burry og kundene hans enorm avkastning, mens investorer verden over så porteføljene sine kollapse.

Nå viser rapportering til det amerikanske finanstilsynet, at Burry har veddet på kursfall for teknologigiganten Apple.

Buffett går andre vei

Ved utgangen av første kvartal hadde Burry salgsopsjoner på 206,000 aksjer. Salgsopsjoner er en mekanisme for å vedde på kursfall, lik en short, men uten at en trenger å låne de faktiske aksjene.

Apple er ett av verdens suverent største selskaper, etter mange år med eventyrlig kursoppgang. Men hittil i år har aksjen tapt seg mer enn 20 prosent i verdi.

Andre investorer tenker motsatt, og Warren Buffetts Berkshire Hathaway har kjøpt Apple-aksjer for 600 millioner dollar – 5,8 milliarder kroner – under kursraset, skriver CNBC.

Trashmetall-referanse

Michael Burrys kontrære, men mildt sagt vellykkede, veddemål før finanskrisen, ble beskrevet i boken «The Big Short» av Michael Lewis, som senere ble filmatisert.

Han har ikke for vane å utdype investeringsbeslutningene sine, men skriver av og til på en Twitter-konto han jevnlig tømmer for innhold. Den siste tiden har Burry rast mot Joe Bidens presidentskap på plattformen, men slettet meldingene.

Tirsdag var det kun én melding igjen på Burrys konto, en Youtube-lenke til sangen «Washington is Next!» fra det amerikanske trashmetall-bandet Megadeth.

Burry advarer om at sangen har eksplisitte tekster.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.