I alt har de fem store teknologigigantene tapt 1300 milliarder dollar i verdi siden markedet peaket 19. februar, skriver CNBC.

Apple varslet midt i februar investorene sine om at resultatene til selskapet ville kunne bli rammet hardt fremover som en effekt av koronakrisen.

Forrige lørdag stengte Apple butikkene i en rekke land, men holder netthandelen åpen. Det vil vare frem til 27. mars. Selskapet besluttet å stenge ned alle butikker utenfor Kina, Hongkong, Macau og Taiwan. De 42 Apple-butikkene i Kina ble dermed gjenåpnet etter å ha vært stengt siden februar.

19. februar stengte aksjene til ny rekord, ledet av fire teknologiselskaper som på det tidspunktet var verdt over 1000 milliarder dollar hver. Den siste månedene har alt blitt snudd på hodet:

Da handelen stengte torsdag 19. mars hadde disse fire selskapene, Apple, Microsoft, Amazon og Alphabet, i tillegg til Facebook, til sammen tapt 1300 milliarder dollar siden markedstoppen i februar.

Den brede indeksen S&P 500 har falt 29 prosent den siste måneden.

Hardt koronarammet tech-område

Seattle-området i USA, som er hjemmet til Microsoft og Amazon, og San Francisco-Silicon Valley-korridoren, der Apple, Alphabet og Facebook er basert, er to av de hardest rammede områdene av koronaviruset i USA så langt.

Teknologiaksjer ledet det 11-årige bullmarkedet etter finanskrisen, og mange er nå i bear market-territorium.

I slutten av februar varslet Microsoft om at de ikke vil nå kvartalsguidingen fordi det tar lengre tid enn forutsett å komme tilbake til normalen.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.