Apple, som har avvikende regnskapsår, la tirsdag kveld etter børsstenging frem resultater for sitt tredje kvartal (april til juni).

Teknologigiganten, som blant annet produserer Iphone, Ipad og datamaskinen Mac, knuste analytikernes forventninger i kvartalet som gikk.

  • Inntektene var på 81,4 milliarder dollar i kvartalet, sammenlignet med 59,7 milliarder dollar i samme periode i fjor. Det tilsvarer en økning på 36 prosent. På forhånd var inntektene ventet til 73,8 milliarder dollar, ifølge estimater hentet inn av Bloomberg.
  • Driftsresultatet var på 24,13 milliarder dollar i kvartalet, som er en økning fra 13,09 milliarder dollar i fjorårskvartalet.
  • Apple hadde et resultat per aksje på 1,30 dollar i kvartalet, mot 0,65 dollar per aksje i samme kvartal i fjor. På forhånd var resultatet per aksje ventet å være på 1,013 dollar.

Kraftig økning i Iphone-salget

Iphone-salget utgjorde 39,6 milliarder dollar, mot 26,4 milliarder dollar i samme kvartal i fjor. Det tilsvarer en økning på 50 prosent.

Salget av de andre Apple-produktene økte også sammenlignet med samme kvartal i fjor.

Til tross for sterke resultater faller Apple-aksjen i etterhandelen på Wall Street. Like etter klokken 23 i norsk tid faller aksjen nær en prosent. Tirsdag falt flere teknologiaksjer på Wall Street, og Apple-aksjen endte handelsdagen med en nedgang på 1,5 prosent.

Apple har en markedsverdi på rundt 22.000 milliarder kroner, dersom man legger til grunn aksjekursen tirsdag. Det tilsvarer det dobbelte av det norske Oljefondet.

Den høye markedsverdien har gjort at det amerikanske teknologiselskapet har tronet øverst på pallen over verdens største selskaper i en årrekke.

Børsvinner

Apple falt kraftig på børs under utbruddet av korona, men har siden den tid hatt en solid kursutvikling i takt med bedret resultatutvikling.

Siden mars i fjor har Apple-aksjen steget nærmere 170 prosent, tilsvarende en økning i markedsverdien på 12405 milliarder kroner etter dagens valutakurs.

Teknologiselskapet varslet i sin kvartalspresentasjon for andre kvartal i april i år at det ville øke sitt tilbakekjøp av aksjer til 90 milliarder dollar, samt at det ville betale ut et utbyttet på 0,22 dollar per aksje.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Vi har knapt sett snurten av 5G. Allerede satser Apple på den neste store teknologien
Apple satser på å bli en sentral aktør innen 6G-teknologi.
00:38
Publisert: