Apple la onsdag kveld frem sitt beste resultat noensinne for årets første tre måneder:

  • Inntektene landet på 89,6 milliarder dollar mot forventninger på 77,4 milliarder dollar
  • Inntjening per aksje landet på 1,4 dollar per aksje mot forventninger på 0,99 dollar per aksje.

Resultatene sendte aksjen opp fire prosent i etterhandelen.

Apple melder nå om et utbytte på 0,22 dollar per aksje. Samtidig varsler selskapet at det øker takten i tilbakekjøp av egne aksjer. Nye 90 milliarder kroner skal investeres i tilbakekjøpsprogrammet.

– Dette kvartalet reflekterer både hvordan våre produkter har hjulpet våre brukere i dette øyeblikket i deres egne liv, og optimismen forbrukerne ser ut til å føle om at bedre dager ligger foran oss alle, sa Apple-toppsjef Tim Cook i en pressemelding.

Årets tre første måneder er vanligvis en svak periode inntektsmessig for Apple, mens de store rekordene typisk settes etter hver julegavesesong.

Men pandemien ville det annerledes. Mac-salget har nå økt med 70 prosent siden samme kvartal i fjor, Ipad-salget er opp 79 prosent, mens Iphone-salget har steget 65 prosent. Økningen av Iphone-salget henger trolig sammen med at selskapet for første gang lanserte 5G-støttede telefoner i fjor.

Vi har knapt sett snurten av 5G. Allerede satser Apple på den neste store teknologien
Apple satser på å bli en sentral aktør innen 6G-teknologi.
00:38
Publisert:

Samtidig lanserte selskapet nye modeller for Mac og Ipad i mars, som først kan gi utslag på salgstallene i kommende kvartal.

Til CNBC uttalte Tim Cook at selskapet ser tegn til at unge foretrekker å jobbe på Mac fremfor andre bærbare datamaskiner.

– Vi ser sterke førstegangskjøpere for Mac, like under 50 prosent. Og i Kina er det enda høyere, rundt to tredjedeler, sa Cook.

Svak aksje i 2021

Apple-aksjen har gjort det ekstremt godt på Wall Street de siste årene, og de siste tre månedene i 2020 slo alle rekorder i selskapet.

«Det er fascinerende å se et selskap med Apples størrelse som klarer å generere dobbelsifret gevinst år etter år», sier analytiker Thomas Husson i Forrester til amerikanske Forbes.

Dette er Apples Airtag: – Veldig smart tenkt
Apple har lansert nye produkter, deriblant gjenfinningsbrikken Airtag.
01:43
Publisert:

Men siden nyttår har aksjen svingt betydelig i pris. Aksjen ligger nå bare drøye en prosent høyere enn ved inngangen til 2021 – til sammenligning har S&P 500-børsindeksen steget 12 prosent i samme periode. Onsdag falt aksjen svakt gjennom børsdagen, men steg i etterhandelen.

Det er kjent at selskapet har slitt med hakk i produksjonsflyten på grunn av korona, med mangel på blant annet mikrochips. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.