Aksjeplukkerne i Sparebank 1 Markets tar denne uken inn oljeselskapet Aker BP i porteføljen til meglerhuset. Analytiker Petter Kongslie viser i et notat til søndagens nyhet om at Saudi-Arabia skal være i samtaler med sine allierte om å kutte oljeproduksjonen med opptil én million fat per dag.

– Dette tolker vi som at Saudi-Arabia med sine allierte ikke virker komfortable med en oljepris under 70 dollar fatet og at dette kan fungere som et gulv fremover, skriver Kongslie.

Nyheten om produksjonskuttet sendte oljeprisen opp til i overkant av 71 dollar per fat mandag og dro med seg den Oslo Børs-noterte Aker BP-aksjen. Prisen for nordsjøolje (brent spot) er fortsatt ned rundt 17 prosent fra toppen på 86 dollar fatet i begynnelsen av oktober.

Kongslie begrunner også valget med at oljeaksjen er blitt billigere etter et markant fall på 15 prosent siden juli.

Ut av porteføljen til Sparebank 1 Markets denne uken går merkevareselskapet Orkla, aluminiumsgiganten Hydro og it-selskapet Evry.

DNB Markets leder

Det er DNB Markets som for øyeblikket leder DNs porteføljekonkurranse. Meglerhuset har så langt i år levert en positiv avkastning på 22,7 prosent.

Arctic Fund Management følger like etter med en positiv avkastning på 20,6 prosent, mens Sparebank 1 Markets henger etter med en oppgang i porteføljen på 12,4 prosent.

Det var DNB Markets som leverte best også sist uke, til tross for et fall i porteføljen på 0,9 prosent. Den ble mest dratt opp Gjensidige-aksjen som steg 5,7 prosent i perioden.

Hovedindeksen på Oslo Børs er i samme periode opp ni prosent.

Tror på Panoro-kjøp

Denne uken tar DNB Markets gevinst i det John Fredriksen-kontrollerte tankrederiet Frontline.

– Tankratene ser ut til å ha flatet ut på kort sikt og det har satt en demper på den sterke kursutviklingen, forklarer aksjestrateg Paul Harper.

Siden Frontline ble tatt inn i varmen hos meglerhuset i begynnelsen av oktober er aksjen opp 9,8 prosent. Frontline-aksjen falt sist uke 12,7 prosent.

Arctic Fund Management tar denne uken ut silisiumprodusenten Elkem fra porteføljen, mens oljeselskapet Panoro Energy satses på i stedet.

Tirsdag sist uke kjøpte Panoro selskapet OMW Tunisia Upstream for 65 millioner kroner.

– Det ser ut til å være en god pris. Kjøpet gir også en god økning i Panoros reserver og produksjon, påpeker porteføljeforvalter Alexander Larstedt Lager. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Blomqvist-sjefen om nye Pushwagner-trykk: – Vi er imponert over at prisene holder
Ikke i tvil om hva han heller ville brukt 50.000 kroner på.
02:18
Publisert: