Aksjestrategene ble tatt på sengen da nyheten mandag morgen kom om normalisering i forholdet mellom Norge og Kina. Ingen av dem hadde en ny lakse-aksje i porteføljen. Forvalter Albert Collett i Arctic Fund Management hadde noen dager i forveien tatt beslutningene hvilke aksje som skulle dumpes og tas inn i ukeporteføljen.

– Vi tok beslutningen om selskapene som skulle være i ukeporteføljen på torsdag og fredag og sjekket litt før børsåpningen mandag. Hadde nyheten om normaliseringen mellom Norge og Kina kommet på torsdag, hadde vi nok tatt med andre selskaper inn i porteføljen. Men vi har jo med Grieg Seafood da, sier Collett.

«Kjøp laks»

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets reagerte sporenstreks da Kina-nyheten nådde ham.

– Da nyheten ble flagget, sendte jeg omgående ut en melding til kolleger: kjøp laks, sier Tunaal.

DNB Markets har Bakkafrost i ukeporteføljen fra før av.

– Men det er nok det oppdrettsselskapet på Oslo Børs som tjener minst på nyheten da Bakkafrost har sin base på Færøyene. Alle de norske lakseoppdrett-selskapene derimot vil tjene på normaliseringen mellom Norge og Kina, sier Tunaal.

«Falt mye»

Arctic satser nå på en aksje som i en tid har møtt hard motvind; Schibsteds B-aksje.

– Vi mener aksjen har falt for mye, og skjønner ikke helt hvorfor. Kanskje er det fordi noen vil ut av aksjen før jul? Schibsted-aksjen har vært ned mot 160 kroner. Vi mener den skal opp.

– Og hva er riktig aksjekurs på Schibsted-aksjen?

– Over 200 kroner. Kanskje også over 240 kroner.

– Og den ferden vil Arctic være med på?

– Ja.

Selv om Schibsted-aksjene opplever fall i annonseinntektene og Facebook er med å true mediehusets største inntektskilde markedsplassen Finn Torget, understreker Collett at Schibsted-konsernet er godt posisjonert i rubrikkmarkedet også internasjonalt.

– Ved siden av Finn.no har konsernet en spennende posisjon rubrikkmarkedet i flere land, blant annet i Frankrike gjennom merkevaren Leboncoin hvor Schibsted er en klar nummer én i trafikk og innhold av annonser innenfor jobb, bil og torget. Den samme posisjon konsernet klart i Brasil.

Arctic tok også inn Höegh lng i porteføljen.

– Selskapet har nylig inngått nye kontrakter som vil øke lønnsomheten. I lyse av dette ser aksjen billig ut, sier Collett, som har tatt ut inkassoselskapet Axactor i porteføljen.

«Langt foran»

Aksjestrateg Kristian Tunaal i DNB Markets gjorde mye av de samme endringene som Arctic. begge tok inn Höegh Lng og dumpet Axactor.

– Axactor går ut på ren gevinstsikring. Vi tok inn aksjen i høst på kurs 2.2 og tar den ut på 2.70, sier Tunaal.

Meglerhuset lemper også ut skips- og investeringsselskapet Ocean Yield på grunn av to forhold.

– Det skyldes en dobbel begrunnelse; en oppgang i rentenivået som gjør utbytteaksjer mindre populære samt at det kom en melding i forrige uke om at kontraktsmotpart har bedt om å fryse kontrakten i noen måneders tid, sier Tunaal.

Aksjestrategen er meget fornøyd med året så langt.

– Vår portefølje har siden i høst steget med 25,2 prosent. Vi ligger langt foran indeksen på Oslo Børs. Det er vi meget fornøyd med, og vi kommer neppe til å gjøre noen flere endringer i porteføljen i år. Dette er årets avslutning for oss, sier Tunaal.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.