Kampen om det lille oljeserviceselskapet Hunter hardner til. To uker etter at selskapet offentliggjorde et samarbeid med oljeservicemilliardæren Ståle Kyllingstad og hans heleide IKM Group, har storinvestor Arne Fredly meldt seg på i kampen.

Tirsdag morgen kom meldingen om at den Monaco-baserte investoren har kjøpt seg kraftig opp, og nå kontrollerer 15,5 prosent av aksjene i det lille selskapet. Hunter-aksjen føk ti prosent til værs på Oslo Børs, men selskapet verdsettes likevel «bare» til drøyt 300 millioner kroner.

Fredly har mål om å stoppe avtalen mellom Hunter og Kyllingstads heleide selskap IKM.

Det var Finansavisen som først skrev at det er Fredly som i to omganger har forsøkt å kjøpe inntil 30 prosent av aksjene i Hunter. Ifølge meldinger sendt via Børsens meldingssystem, har investoren forsøkt å kjøpe aksjer til 2,30 kroner aksjen. Tirsdag steg aksjen til 2,36 kroner. Da det første forsøket mislyktes for to uker siden, gikk Fredly igjen ut i markedet tirsdag for en uke siden.

Størst i Hunter

Fredlys Apollo Asset Ltd. er dermed ny største aksjonær i Hunter – inntil videre. Han vil imidlertid rykke ned på listen dersom Ståle Kyllingstad og IKMs avtale med Hunter blir gjennomført.

Hunter Group inngikk for to uker siden en avtale om kjøp av IKM Subsea & Technology, et kjøp som vil gi Kyllingstads IKM Gruppen i underkant av en fjerdedel av aksjene i oljeserviceselskapet. Hunter betaler 250 millioner kroner kontant, samt gir IKM 23,9 millioner Hunter-aksjer og en selgerkreditt på 55,5 millioner kroner. Kreditten kan konverteres inn i Hunter-aksjer.

– Jeg har ikke noe imot IKM eller Ståle Kyllingstad, men oppkjøpet av IKM Subsea & Technology er for stort for Hunter Group, sa Fredly til Finansavisen.

Han mener kjøpet innebærer for stor gjeldsbelastning for Hunter og at det vil ta for lang tid før selskapet kan tjene penger. Han vil heller at pengene i selskapet betales ut til aksjonærene.

Fredly kunne ikke kommentere saken da DN var i kontakt med ham tirsdag. DN oppnådde ikke kontakt med Kyllingstad tirsdag.

– Bruker alle pengene

Aksjonærlisten i Hunter er preget av en lang rekke kjente finansielle investorer. Før Fredlys kjøp var Arne Blystad gjennom Songa Trading største aksjonær med litt mer enn fem prosent av aksjene. Den tidligere megleren Ketil Skorstad følger på listen med litt færre aksjer. Han kjøpte 200.000 aksjer forrige uke. Med på listen er også de kjente investorene Tore Aksel Voldberg, Haakon Sæter, Edvin Austbø og Kristian G. Lundkvist.

Haakon Sæter solgte seg imidlertid markant ned forrige uke. Han mener avtalen er altfor dyr for selskapet, og tror Hunter kommer til å bruke alle pengene sine om det kjøper Ståle Kyllingstads IKM Subsea & Technology.

– Da avtalen ble flagget, følte jeg at det ikke var så bra, så da ville jeg egentlig ikke være aksjonær. Hvis IKM-avtalen går igjennom er jeg ikke interessert i å sitte i selskapet, forteller Sæter.

Han synes avtalen er altfor dyr for selskapet.

– De bruker opp alle pengene og setter seg i gjeld, sier Sæter.

Investoren registrerte ganske umiddelbart at Arne Fredly tirsdag formiddag kjøpte seg kraftig opp i Hunter i et forsøk på å blokkere selskapets kjøp av IKM Subsea & Technology.

– Det er bra for det synet jeg har. Han er også imot avtalen, sier Sæter.(Vilkår)