Det kriserammede seismikkselskapet Axxis Geo Solutions melder tirsdag morgen at det ikke kommer i mål med refinansieringen av selskapet, ettersom det ikke har kommet til enighet med alle kreditorer.

Dermed har selskapet bestemt seg, som tidligere kommunisert, å søke om konkursbeskyttelse.

Investorprofiler vil ta over

DN har tidligere omtalt redningsforsøket som flere investorprofiler forsøker å få til i Axxis.

Dagen etter at selskapet ble begjært konkurs i midten av januar, søkte det om rekonstruksjon. Da ble det klart at en investorgruppe, med Arne Fredly (Apollo Asset Limited), Edvin Austbø (Alden as), Fredrik Sneve (F2 funds as), Kristian Lundkvist (Middelborg as) og Ketil Skorstad (Tigerstaden as) vil redde – og ta over selskapet.

I tirsdagens melding skriver selskapet at gruppen har uttrykt fortsatt interesse for å investere i selskapet, også som en del av en rekonstruksjon.

Det er Havila Holding, Fosnavåg-familien Sæviks morselskap, som er største aksjonær i selskapet.

Kan få omgjort gjeld til aksjer

Da planene om rekonstruksjon ble lagt frem i midten av januar ble kreditorene forelagt et tilbud om å bli gitt en sum tilsvarende 15 prosent av den utestående gjelden, eller få gjelden omgjort til aksjer til kurs 0,5 kroner.

Aksepterer kreditorene forslaget er investorene villige til å spytte inn 15 millioner dollar i ny egenkapital gjennom en emisjon til kurs 0,1 kroner per aksje.

Det tilsvarer rundt 127 millioner kroner etter dagens kurs. Nåværende aksjonærer vil også få muligheten til å delta i emisjonen, opplyses det. Dersom Fredly og Co. får gjennomført sin plan, vil investorgruppen vanne ut eksisterende aksjonærer betydelig. Det skal i så fall trykkes over én milliard nye aksjer i selskapet, i tillegg til gjelden som konverteres til aksjer. Hvilke planer investorgruppen har for selskapet er ikke kjent.

Den gangen opplyste selskapet at forslaget ble godt mottatt av kreditorene, og at et flertall av dem allerede hadde akseptert tilbudet.

Nå er det altså klart at selskapet ikke klarte å få med alle sammen. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.