– Vi mennesker er forskjellige: Noen er gode på det ene, og noen er gode på det andre. Nå trenger vi en ny type ledelse. Vi er ikke eksperter på alt noen av oss, sa B2Holdings styreleder Jon H. Nordbrekken til DN forrige uke da selskapets konsernsjef Olav Dalen Zahl gikk på dagen.

Begge understreket at det ikke var noe dramatikk knyttet til lederskiftet, og at det var et samlet styre som sto bak det «strategiske valget».

Samme dag falt aksjen 14 prosent.

Resultatvarsel

Fredag, litt over en uke senere, varsler B2Holding betydelig tap i andre kvartal.

I månedene juni, juli og august gjennomgikk B2Holding verdien av sine sikrede porteføljer i Kroatia, Bulgaria og Romania. Selskapet har funnet ut at innkrevingen av lånene vil bli lavere og har tatt netto nedskrivninger på 421 millioner kroner hovedsakelig knyttet til disse porteføljene.

B2Holding varsler derfor at det venter å rapportere et tap på 270 millioner kroner i andre kvartal.

Selskapet skriver at det er godt posisjonert til å levere stabile resultater fremover nå som nedskrivningen er tatt og de har fått på plass tiltak for å sikre at slikt ikke skjer igjen.

Aksjen faller svakt fredag morgen.

Juling på børs

Som en av gründerne bak selskapet hadde Olav Dalen Zahl vært med helt fra oppstarten i desember 2011. Siden den gang har selskapet vokst til 2500 ansatte i 23 land.

Men siden i fjor har selskapet fått juling på børsen. Fra toppnoteringen våren 2018 har selskapet mistet 60 prosent av markedsverdien på Oslo Børs.

I fjor tjente B2Holding 808 millioner kroner før skatt av en omsetning på 2,5 milliarder kroner – en kraftig vekst fra året før. I år har derimot resultatoppgangen latt vente på seg. I første kvartal tjente B2Holding 131 millioner før skatt, ned fra 202 millioner kroner i samme periode året før. Nå i andre kvartal ventes det altså et tap på flere hundre millioner kroner.

Rasmussengruppen, styreleder Jon H. Nordbrekken, Egil Stenshagen og Platekompaniet-gründer Egil Dahl er blant de største aksjonærene i B2Holding.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.