Den store finansielle investoren som vurderte å selge opptil 7,8 millioner aksjer i Bank Norwegian, har likevel ikke solgt aksjene, ifølge banken.

Det var knyttet stor spenning til hvem den eventuelle selgeren ville være da banken onsdag kveld la ut en melding om at noen ønsker å selge den store posten tilsvarende 4,2 prosent av aksjene i selskapet.

Det fikk man aldri vite.

E24: Meglerhus bekreftet salg

Ikke mange av investorene har mulighet til å selge en så stor post. Ifølge bankens aksjonærliste er det kun tre aksjonærer som har en så stor post. Det er flyselskapet Norwegian, Folketrygdfondet og det britiske hedgefondet Fortelus. Fortelus varslet forrige måned at det ønsket å dobbeltnotere Bank Norwegian på børs i London.

Det er fortsatt ikke kjent hvem som vurderte å selge aksjene. Det ble imidlertid opplyst om at det var meglerhuset Arctic Securities som var hyret inn for å undersøke et mulig salg.

Onsdag kveld skrev E24 at Arctic i en epost til sine kunder bekreftet at salget av 7,8 millioner aksjer var gjennomført, men Bank Norwegian meldte altså torsdag at salget ikke ble noe av.

Like før børsåpning torsdag ble handelen i Bank Norwegian-aksjen stanset i påvente av melding fra selskapet. Etter en halvtime startet handelen igjen og aksjen falt rundt fire prosent. Aksjen sluttet ned rundt tre prosent torsdag ettermiddag.

Hittil i år har Bank Norwegian falt 23 prosent på Oslo Børs.

Trenger mer tid

Det britiske hedgefondet Fortelus har gjennom en nomineekonto i Goldman Sachs i overkant av 15 millioner aksjer i Bank Norwegian. Hedgefondet mener strenge kapitalkrav og reguleringer i Norge demper lønnsomheten. Bank Norwegian har selv innrømmet at rammebetingelsene bør forbedres.

«Styret er opptatt av gode rammebetingelser for bankens virksomhet og ønsker å oppnå forbedringer i rammebetingelsene. Styret vil derfor fortsette å jobbe med disse problemstillingene og vil holde generalforsamlingen oppdatert», heter det i innkallingen til den ekstraordinære generalforsamlingen i desember som ble publisert tidligere denne måneden.

Samtidig ønsker de ikke å flagge ut i det tempoet som hedgefondet ønsker:

«Styret anser det imidlertid som uhensiktsmessig å vedta at banken skal redomisileres uten nærmere vurderinger og med en tidsfrist på ni måneder», heter det videre.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

Innbyggere i Malibu isolert, må få forsyninger inn med båt
00:54
Publisert: