18. september i år sto den private investoren Torstein Tvenge oppført med 3,6 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding, som er eierselskapet bak Bank Norwegian. En fersk aksjonærutskrift viser at Tvenge nå eier 2,5 millioner aksjer i selskapet.

Det skjer etter at han har kvittet seg med ytterligere 300.000 aksjer i selskapet.

Tvenge kvittet seg dermed med aksjer til en markedsverdi som i dag ville tilsvart i overkant av 30 millioner kroner.

Da DN tok kontakt med Tvenge for en uke siden, ønsket han ikke å kommentere hvorfor han i løpet av den siste måneden hadde solgt 800.000 av aksjene han eide i flybanken. På spørsmål om hva han tenker om fremtiden til Bank Norwegian, svarte Tvenge:

– Den tror jeg meget om.

Tvenge har likevel fortsatt plassert en del aksjer i Bank Norwegian gjennom Altitude Capital, et investeringsselskap ledet av den tidligere aksjemegleren Grunde Eriksen. Dette er et selskap han startet sammen med Tvenge, hans sønn Magnus Tvenge, Sector Asset Management-partner Endre Ording Sund, hedgefondforvalter Svein Rune Høgset og en rekke andre investorer.

Altitude Capital står mandag oppført med 1,275 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding. Tvenge eier 1,11 prosent av aksjene til Altitude Capital.

Protector selger også unna

Torstein Tvenge er ikke den eneste som nå gradvis selger seg ned i Bank Norwegian:

Også Protector Forsikring har de siste månedene solgt seg ned i bankens eierselskap. 28. august i år eide forsikringsselskapet rundt 3,67 millioner aksjer i Norwegian Finans Holding. Mandag morgen sto Protector Forsikring oppført med nøyaktig en million aksjer i selskapet.

Det betyr at forsikringsselskapet har kvittet seg med ytterligere 737.000 aksjer. Protector har dermed solgt ytterligere aksjer for mer enn 75 millioner kroner.

– Bank Norwegian har hatt en veldig stor posisjon hos oss. De siste ukene har aksjekursen steget mye, og vi har derfor valgt å redusere til normal posisjon, sa investeringsansvarlig i Protector Forsikring, Dag Marius Nereng, til DN for en uke siden.(Vilkår)

Var lei nedbemanning. Startet for seg selv
Bjørnar Bråthen (52) og Eva Bråthen (52) jobbet i henholdsvis DNB og i SAS. De var lei stadige nedbemanningsprosesser.
03:51
Publisert: