Senioranalytiker Ben Kallo i det amerikanske meglerhuset Baird Equity Research anbefaler å kjøpe Tesla-aksjer før selskapet kommer ut med flere detaljer om kostnadene rundt sin nye bil, Model 3, ifølge Marketwatch.

Tesla-aksjen sluttet året på 213 dollar. Kallo gir aksjen en såkalt «target price» på 338 dollar – over 100 dollar mer enn dagens aksjekurs.

Ifølge en oversikt fra Bloomberg er Baird det klart mest optimistiske meglerhuset. Av 23 analytikere er det seks som anbefaler kjøp av Tesla-aksjen. 11 anbefaler sine kunder å holde på aksjen, mens seks anbefaler salg av Tesla.

Snittet hos analytikerne er at Tesla-aksjen skal stige til 240 dollar i løpet av en periode på 12 måneder. Blant de store bankene er Barclays, Goldman Sachs og J.P. Morgan skeptiske til Tesla, med målpriser på aksjen på henholdsvis 165, 190 og 180 dollar, ifølge Bloomberg.

Tror ny bil gir aksjehopp

Bakgrunnen for Kallos Tesla-optimisme er produksjonen av den nye folkelige elbilen Model 3, som er ventet å komme i 2017.

Han tror den nye modellen vil knuse alle forventninger og at batterisalget vil øke fremover. Han peker på at Teslas nye powerwall 2-batteri har en gunstig pris som vil gjøre bilen tilgjengelig for vanlige folk.

– Enkelte estimater anslår at batteriet har rundt 30 prosent prisfordel med tanke på kostnader per kilowatt sammenlignet med sine motstandere, skriver Kallo.

Teslas Model 3 skal koste 35.000 dollar, som er rett i overkant av 300.000 norske kroner med dagens kurs, og ha en rekkevidde på 340 kilometer.

Musk inviterer til investorarrangement

Den 4. januar avholder grunnleggeren av Tesla, Elon Musk, et investorarrangement på sitt batterianlegg, Gigafactory.

Senioranalytikeren i Baird tror møtet også vil være med å sende aksjene i positiv retning.

Gigafactory skal produsere batterier for Teslas elbiler og skal drives delvis av fornybare energikilder for å oppnå null netto energieffektivitet.

Kallo tror ikke Musks Gigafactory har gitt utslag i markedene ennå.

– Vi tror ikke Tesla Motors' energilagringsvirksomhet og vekstmuligheter reflekteres i dagens aksjekurser, skriver Kallo.

Tesla-aksjene er ned 11 prosent i 2016. Selskapet har en markedsverdi på 34,4 milliarder dollar (296,7 milliarder norske kroner) ved utgangen av året. (Vilkår)

Tårene triller når Knut (94) forteller historien om stolen han sitter i
Slik havnet Kong Haakons stol på rommet til Knut (94).
05:21
Publisert: