Det børsnoterte investeringsselskapet Saga Pure, der Øystein Stray Spetalen eier drøyt 41 prosent av aksjene, har solgt unna enda flere aksjer i Bergen Carbon Solutions.

Salget, som fremgår av endringer i aksjonærlistene torsdag, er på like over 331.000 aksjer, slik at Saga Pure nå sitter igjen med drøyt syv millioner aksjer i Bergen Carbon Solutions. Det Spetalen-dominerte selskapet er dermed fortsatt største eier i karbonselskapet, med en eierandel på rundt 16,8 prosent.

Oppdateringer i aksjonærlistene kommer med et par dagers etterslep, som kan bety at Saga Pure har gjort ytterligere endringer i mellomtiden. Dersom man legger til grunn at Saga Pure solgte aksjene til sluttkurs mandag, 19,8 kroner, fikk det børsnoterte investeringsselskapet om lag 6,5 millioner kroner for aksjene.

Bergen Carbon Solutions-aksjen har rast nær 80 prosent på Børsen så langt i år. Sluttkurs onsdag ble 14,4 kroner, og torsdag morgen falt aksjen fra start. Gjennom dagen tok det seg imidlertid kraftig opp, og kursløftet ble til slutt over 20 prosent.

Solgte også i august

Denne ukens nedsalg fra Saga Pure kommer kun måneder etter at det Spetalen-dominerte selskapet viste seg å stå bak et salg på to millioner aksjer i august.

Disse aksjene ble solgt for 37 kroner stykket, en markant rabatt, som innebar et salg for 74 millioner kroner.

– Vi kommenterer ikke bevegelser i aksjer vi eier inntil kvartalsrapporteringen vår, om det er relevant, sa Saga Pure-sjef Bjørn Simonsen til DN den gangen.

Bergen Carbon Solutions er verdsatt til rundt 600 millioner kroner på Euronext Growth, og har hatt en heller lei kursutvikling de siste månedene.

Aksjekursen toppet ut i januar i år på 81,89 kroner, men har falt bratt og mer eller mindre konstant siden den gang. Fallet siden toppen er nå på over 80 prosent. Siden børsnoteringen i april i fjor er fallet på drøyt 20 prosent.

Tidligere toppsjef har troen

En annen investor som nå er helt ute av selskapet, etter å ha eid aksjer for over 80 millioner kroner på det meste, er Fredrikstad-baserte Haakon Sæter. Onsdag skrev Finansavisen at Sæter hadde lempet ut de resterende 23.000 aksjene han hadde i Bergen Carbon Solutions i forrige uke.

Investoren har solgt seg jevnt og trutt nedover helt siden i vinter.

– Det har vært noen røde flagg. Det har sluttet en sjef der, og det har vært noen forsinkelser. Det har vært litt forskjellig og jeg er blitt mer usikker. Det har vært ting som ør at en begynner å lure, om ting tar lengre tid, eller annet, sa Sæter til Finansavisen.

Som respons på kursfallet denne uken gikk en av gründerne bak selskapet, Jan B. Sagmo, ut på Twitter og avviste at det var han som selger seg ned.

«Burde heller kjøpe når kursen er såpass lav som nå. Har trua», skrev han tirsdag.

Torsdag morgen, om lag en time før handelen startet, er Sagmo igjen ute på Twitter:

«Lagt inn kjøp på BCS aksjer. Prisen er lav og mye bra i vente», skriver han.

Sagmo gikk av som toppsjef i selskapet i starten av mai i år, og oppga da helsemessige grunner for avgangen. Siden den gang er det Finn Blydt-Svendsen som har fungert som midlertidig konsernsjef, parallelt med rollen som driftsdirektør.

Selskapet har ennå ikke ansatt en permanent administrerende direktør. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.