Bergen Carbon Solutions-sjef Jan B. Sagmo går av på grunn av helserelaterte utfordringer. Det skriver selskapet i en børsmelding tirsdag kveld. Medgrunder og driftsdirektør Finn Blydt-Svendsen går inn som administrerende direktør midlertidig, og styret vil snart sette i gang med å finne ny direktør, heter det i meldingen.

– Sammen med medgründer Finn Blydt-Svendsen har Jan gjort en strålende oppgave til et børsnotert selskap med en banebrytende teknologi. Styret er takknemlig for Jans engasjement og verdiskaping gjennom de seks årene siden han grunnla selskapet sammen med Finn i 2016. Vi er også sikre på at Finn besitter nødvendig innsikt og erfaring for å sikre videre fremgang for BCS sammen med en kompetent ledergruppe. Derfor forventer vi ikke prosjektforsinkelser fremover, sier styreleder Dag Skansen i Bergen Carbon Solutions i meldingen.

Bergen Carbon Solutions driver med karbonløsninger og ble børsnotert i 2021. Selskapet har en markedsverdi på 1,8 milliarder kroner. Det er investeringsselskapet Saga Pure som er største eier, som eies av investor Øystein Stray Spetalen.

– Jeg har nylig stått overfor noen helseproblemer, og ansvaret for å være administrerende direktør i Bergen Carbon Solutions er ikke forenlig med min nåværende helsetilstand. Å gå av som administrerende direktør er den beste beslutningen for meg, selskapet, de ansatte, våre aksjonærer, sier Sagmo i børsmeldingen fra selskapet. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.