Biotekselskapet Bergenbio melder tirsdag morgen at det har sikret en lånefasilitet fra Meteva as, som er kontrollert av Trond Mohn, på 100 millioner kroner.

Mohn er største aksjonær i BerGenBio gjennom Meteva, med en eierandel på 27,2 prosent.

Sammen med selskapets kontantbeholdning, som ved utgangen av september var på 225 millioner kroner, vil lånet fra Mohn gjøre det mulig for selskapet å fortsette med utviklingen av hovedproduktet bemcentinib, opplyser selskapet i en børsmelding.

– Vi er svært takknemlige for støtten fra Meteva, sier Bergenbio-sjef Martin Olin i meldingen.

Bergenbio-aksjen stiger rundt tre prosent fra start.

Fra neste år

I henhold til betingelsene for lånefasiliteten kan Bergenbio trekke fra lånefasiliteten fra andre kvartal neste år. Enhver sum som blir tatt ut, skal bli tilbakebetalt eller konvertert til aksjer innen utgangen av desember 2024.

Renten på uttakene har en årlig rate på seks prosent, mens Bergenbio må betale 1,5 prosent per år til Meteva i såkalt «commitment fee», som er det debitor betaler til kreditor for den ubrukte kreditten i lånefasiliteten.

Det opplyses også om «sedvanlige vilkår» dersom BerGenBio skulle havne i mislighold på lånet.

Bergenbio endte andre kvartal med et driftsunderskudd på 88,2 millioner kroner. Selskapet legger frem tall for tredje kvartal 15. november.

Bratt kursfall

Biotekselskapet er i skrivende stund verdsatt til 548,8 millioner kroner på Oslo Børs, og endte mandagen til sluttkurs 6,19 kroner.

Aksjen har falt 69,5 prosent så langt i år.

Den foreløpige kurstoppen kom tilbake på sommeren 2018, da aksjekursen nådde 51 kroner. Etter den andre toppen på 46 kroner i mai 2020, har aksjekursen falt over 80 prosent. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.