Travis Kalanick trekker seg som administrerende direktør for Uber, selskapet han grunnla i 2009, ifølge New York Times. 

Tirsdag krevde fem av Ubers største investorer at Kalanick måtte trekke seg umiddelbart. En av investorene er investeringsselskapet Benchmark, der Bill Gurley, en av partnerne, er styremedlem i Uber, ifølge New York Times, som viser til anonyme kilder med kjennskap til saken. 

I et brev fra investorene til Kalanick med tittelen «Moving Uber Forward» skriver investorene at Kalanick må trekke seg umiddelbart og at selskapet trenger endring i ledelsen, skriver avisen. 

 Kalanick skal ha konsultert seg med minst et styremedlem i Uber før han etter flere timer lange diskusjoner med Uber-investorer besluttet å trekke seg som sjef. Han vil fortsatt bli værende i styret i selskapet.

– Jeg elsker Uber mer enn noe i hele verden

– Jeg elsker Uber mer enn noe i hele verden og i denne vanskelige perioden i livet mitt har jeg akseptert investorenes ønske om at jeg trekker meg, slik at Uber kan begynne å bygge seg større i stedet for å bli bremset opp av en nok en krangel, sa Kalanick i en uttalelse, ifølge New York Times. 

Forrige uke ble det kjent at Kalanick permitterte seg fra toppjobben, angivelig for å sørge over sin mor som nylig ble drept i en ulykke. Kalanick meldte om dette i en epost til sine medarbeidere. 

Eposten kom like etter at Uber annonserte en rekke endringer for å øke mangfoldet i selskapet og sikre seg mot uakseptabel seksuell adferd på arbeidsplassen.

– Det endelige ansvaret for hvordan vi har kommet hit hviler på mine skuldre, skrev Kalanick til de ansatte.

Etterforsket

Oppstartsuksessen Uber har vært i hardt vær den siste tiden etter at toppledelsen er blitt kritisert for å ha snudd ryggen til en rekke seksuelle trakasseringer innad i selskapet. 

Uber hyret i februar tidligere justisminister Eric Holder for å etterforske anklager om seksuell trakassering og diskriminering innad i selskapet.

Søndag – to dager før Holder la frem sin rapport fra etterforskningen – satte styret i Uber seg sammen for å diskutere selskapets fremtidige lederstruktur.

Et av forslagene var å permittere Kalanick. I tillegg til å vurdere permisjon for Uber-sjefen, vedtok styret enstemmig å følge opp alle anbefalingene Holding la frem i rapporten. 

En av dem var å kvitte seg med Emil Michel, Kalanicks høyre hånd. 

Michel annonserte sin avgang forrige mandag. (Vilkår)

Det kom bare en overraskelse da statsministeren møtte pressen før sommeren
Erna Solberg tok stortingspresident Olemic Tommessen i forsvar
01:25
Publisert: