Kursen på kryptovalutaen bitcoin har steget til ny årsbeste og ligger nå på 9300 dollar. Den siste uken har kursen steget med 17 prosent, og kursen har steget med 138 prosent de siste tre månedene, men likevel er det langt unna toppnoteringen på nesten 20.000 dollar rundt juletider 2017.

Følg bitcoin-kursen her

For en måned siden kostet en bitcoin cirka 8000 dollar.

Bitcoins løft kommer etter nyheten om at Facebook skal utvikle en ny kryptovaluta, skriver Marketwatch.

Facebook har fått støtte fra mer enn et dusin selskaper for en ny kryptovaluta som angivelig annonseres neste uke, for så å lanseres neste år. Det rapporterer The Wall Street Journal. Selskapene inkluderer Visa og Mastercard, PayPal, Uber, Stripe og Booking.com.

Wall Street Journal spekulerer i om disse selskapene ønsker å bli involvert i utviklingen av kryptovalutaen, slik at de kan overvåke Facebooks betalingsambisjoner, samt dra nytte av populariteten til valutaen.

Hvert selskap skal angivelig investere rundt ti millioner dollar for å finansiere utviklingen av valutaen. Selskapene blir dermed en del av Libra Association, en uavhengig samarbeidsavtale som styrer den digitale valutaen uavhengig av Facebook.

Hemmelig prosjekt

Kryptovalutaen skal visstnok døpes globalcoin, mens prosjektet kalles Libra. Prosjektet er hemmelig, og selskapet vil ikke kommentere detaljene som er lekket.

Facebook-sjef Mark Zuckerberg skal allerede ha hatt møter med den britiske sentralbanksjefen Mark Carney, som skal ha diskutert muligheter og risikoer ved å lansere en egen kryptovaluta. I tillegg skal selskapet ha søkt rådgivning hos det amerikanske finansdepartementet.

Proffene går inn

Et av bitcoins største problemer har vært at folk ikke bruker det til mye annet enn spekulasjon. Institusjonelle investorer har heller ikke viet kryptovalutaen mye oppmerksomhet. Men ifølge Marketwatch kan dette nå være i ferd med å snu.

I en undersøkelse gjort av forvaltningsselskapet Fidelity Investments sier nesten halvparten av institusjonelle investorer nå at de tror digitale valutaer kan ha en plass i deres porteføljer.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.