Kursen på kryptovalutaen bitcoin har steget til nye høyder og ligger nå på 10.906 dollar.

Bare den siste uken har kursen steget 25 prosent, og på tre måneder er den 173 prosent opp. Det er over 15 måneder siden kursen var like høy, skriver Marketwatch og viser til FactSet-data.

Følg bitcoin-kursen her

Bitcoin får solid drahjelp av nyheten om at Facebook skal lansere sin egen kryptovaluta, ifølge Marketwatch.

Ryktene hadde gått lenge, men tidligere denne uken lettet Facebook på sløret om kryptovalutaen, som skal skapes sammen med selskaper som Visa, Mastercard, Paypal og Uber.

Håpet er at den nye valutaen skal tas i bruk blant vanlige folk – og at man unngår de voldsomme kurssvingningene som har bidratt til å gjøre andre kryptovalutaer vanskelige å bruke som betalingsmiddel.

Ifølge Wall Street Journal er planen at valutaen skal kobles til en samling av tradisjonelle valutaer, inkludert dollar og euro, nettopp for å unngå svingninger.

Sammen med investorer og teleselskaper, skal Facebook og betalingsselskapene investere rundt 10 millioner dollar hver i det nye og eksterne nettverket som skal drive valutaen. Både valutaen og konsortiet har fått navnet Libra.

Etter at nyheten ble kjent, har bitcoin-kursen klatret høyere og høyere. Likevel er den langt unna toppnoteringen på nesten 20.000 dollar rundt juletider 2017.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.