Den siste måneden har kursen på bitcoin, verdens største kryptovaluta, holdt seg usedvanlig rolig på rundt 6400 dollar. Euforien har gitt seg og det har ikke kommet nyheter om reguleringer eller gjennombrudd på bruksområdet til den digitale valutaen.

Men onsdag kveld falt kursen brått under 6000 dollar, og er torsdag morgen på sitt laveste nivå siden oktober i fjor.

«Føles som et ganske farlig tegn»

– 6000-merket, som har fungert som et gulv veldig lenge, ga slipp og det føles som et ganske farlig tegn. Selskapene som er mest påvirket av kursfallet er de med forretningsmodeller som er avhengig av en kundebase fordi det er bekymring om hvorvidt antall kundekontoer vil øke, sier trader Soichiro Tsutsumi i eWarrant Japan Securities K.K., til Bloomberg Techonology.

En bitcoin koster torsdag 5688 dollar. Siden toppen i desember i fjor har kursen falt 70 prosent. Da kostet én bitcoin 19.336 dollar. Som vanlig sørger kursfall i bitcoin for at alle andre kryptovalutaer blir med i dragsuget.

På bare et døgn har 105 milliarder kroner forduftet fra kryptovalutamarkedet.

Bitcoin-krig

Årsakene bak fall i kryptomarkedet er aldri lett å identifisere, men det pekes på at det trolig har å gjøre med en splittelse av verdens fjerde største kryptovaluta, bitcoin cash. Den er allerede et produkt av en tidligere splittelse av bitcoin.

Det er den selverklærte skaperen av bitcoin, australske Craig Wright, som ønsker å gjøre endringer i teknologien til bitcoin cash, men møter stor motstand fra store grupperinger. Blant annet fra den kinesiske utvinnerkjempen Bitmain Technologies og investor Roger Ver, populært kalt «bitcoin Jesus». Man frykter at en splittelse bare vil føre til to svakere versjoner av bitcoin cash, ifølge Bloomberg.

Faller på børs

Fallet i kryptovalutamarkedet sender flere store kryptorelaterte selskaper ned på en ellers grønn børsdag i Asia.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.

  • Monex Group, eieren av børsen Coincheck, faller rundt to prosent.
  • Vitende og Omnitel faller seks prosent i Sør-Korea.
Innbyggere i Malibu isolert, må få forsyninger inn med båt
00:54
Publisert: