Prisen på bitcoin og andre kryptovalutaer fyker til værs nå i helgen, og oppgangen kan fortsette, tror makroanalytiker Alex Krüger, som følger markedene tett.

Årsaken er at folk ikke følger med.

– Bitcoinrallyet skjer uten at folk ennå har involvert seg én masse, skriver han i en melding på Twitter.

– Dette er veldig bullish.

Bullish er et begrep som brukes til å betegne et veldig positivt bilde i markedene. Oksen foran New York-børsen representerer oppgang, mens bjørner er blitt symbolet på dem som er negative.

Doblet

Bare i helgen har bitcoin-kursen steget mer enn 1.000 dollar per enhet, til om lag 7.300 dollar, det høyeste nivået siden august i fjor. Siden midten av desember er prisen på bitcoin, som er den største valutaen, doblet.

Bitcoin var på det høyeste i helgen oppe over 7.500 dollar, ifølge nyhetstjenesten CCN, som kaller prisoppgangen «spektakulær», og at prisoppgangen nå markerer starten på et nytt oppgangsmarked, «bullmarked».

CCN påpeker også at handelsvolumet nå er tilbake igjen på de samme høyere nivåene en så på slutten av 2017, den første store kryptobølgen.

Markedet har snudd opp etter at en etterforskning igangsatt av statsadvokatene i New York sendte kursene utfor i april, ifølge nyhetsbyrået Bloomberg. Statsadvokatenes påstander gjelder valutaen Tether og kryptobørsen Bitfinex.

Bitcoin stengte på 6.290 dollar fredag, men handelens så høyt som 7.323 dollar i Hongkong søndag. Bloomberg har sin egen «Galaxy»-kryptoindeks, og alle de fem valutaene som inngår der har steget mer enn åtte prosent i helgen.

Prisoppgangen kommer etter at handelskrig og uro har skapt økt usikkerhet i aksjemarkedene, men CCN skriver at oppgangen trolig skyldes at eksisterende penger i kryptomarkedet har flyttet seg rundt, snarere enn at nye investorer har kommet inn.

Ifølge tall hentet inn av Bank of America Merrill Lynch har investorer tatt ut 20,5 milliarder dollar, tilsvarende 180 milliarder kroner, fra aksjefond den seneste uken frem til onsdag, melder fjernsynskanalen CNBC. Kommer det nye penger inn i kryptomarkedet, vil det dra prisene videre, ifølge CCN.(Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.