– Vi har ikke lykkes med forlik med alle kunder, men noen kunder har godtatt tilbudet de fikk, opplyser Bitcoins Norge-eierens advokat, Kim André Svenheim, til DN.

Fredag omtalte E24 at tidligere kunder hadde mottatt et forlikstilbud fra selskapet. Samlet sett skal tilbudet som ble kjent forrige uke ha vært på rundt åtte millioner kroner. Det samlede kravet fra de rundt 125 tidligere Bitcoins Norge-kundene, som Erling Løken Andersen representerer, var på cirka 14 millioner kroner.

Totalt har ti av kundene som er representert av Løken Andersen takket ja til tilbudet, opplyser Svenheim. I tillegg skal noen andre kunder, som ikke representeres av Løken Andersen, ha takket ja til forlikstilbudet. Fristen for å takke ja gikk ut tirsdag.

– Hadde man håpet å sette et punktum med dette forliket?

– Den andre siden har jo kommet med et prosessvarsel tidligere, og derfor kom dette forlikstilbudet. Ettersom så mange av kundene ikke har akseptert, så blir vel neste steg at de går videre med saken, sier han.

– Da får vi håndtere det som kommer.

Svenheim forteller at selskapet selv anser tilbudet til de tidligere kundene som godt.

– 115 har takket nei

De tidligere kundenes advokat Erling Løken Andersen vil ikke kommentere noe konkret rundt forliket.

– Nå er det cirka 115 klienter som har takket nei til forlikstilbudet. Med mindre det vil komme et nytt og vesentlig forbedret tilbud, oppfatter jeg at viljen er stor for å gå mot massesøksmål, sier Erling Løken Andersen til DN onsdag morgen.

Advokat Erling Løken Andersen.
Advokat Erling Løken Andersen. (Foto: Hanna Kristin Hjardar)

Økokrim-etterforskning

Mandag 1. juli mottok kunder av Bitcoins Norge et varsel om at selskapet stanser all handel og selger kundenes kryptovaluta etter «avanserte dataangrep» mot underleverandøren Alphapoint.

Kryptovaluta til en verdi av nær 4,5 millioner kroner var stjålet, meldte Bitcoins Norge.

Mens bitcoin i begynnelsen av juli kunne selges til rundt 11.000 dollar per stykk, lovet Bitcoins Norge kun å tilbakebetale verdien den 1. mai da kursen var under halvparten.

Det har fått tidligere kunder til å rase. De har samlet seg under ledelse av Berngaard advokatkontor, og senioradvokat Erling Løken Andersen.

Tidligere i oktober ble det klart at Økokrim etterforsker saken. Bitcoins Norge-eieren, Ole-André Torjussen er siktet for grovt underslag.

– Torjussen har vært i avhør og redegjort for sitt syn på saken. Han har lagt frem dokumentasjon som underbygger hans syn, og stiller seg uforstående til siktelsen. Dialogen med Økokrim har vært god og saklig, sier hans advokat Kim André Svenheim til DN tidligere i oktober.

DN har vært i kontakt med Økokrim som sier at et eventuelt forlik ikke vil påvirke deres etterforskning. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.