Norwegian-gründer og tidligere toppsjef Bjørn Kjos (73) og hans makker Bjørn Kise solgte seg i forrige måned helt ut av Norwegian. Aksjene de to eide i Norwegian har vært eid av deres felles investeringsselskap HBK Holding.

– Jeg kan bekrefte at HBK har solgt alle sine aksjer i Norwegian, skrev Kise i en epost.

Mandag denne uken dukket Kjos uventet opp på selskapets hovedkvarter før en pressekonferanse mandag. Der fortalte Kjos at han og hans gamle makker Bjørn Kise igjen hadde kjøpt aksjer i flyselskapet gjennom deres deleide selskap HBK Holding.

Vil ikke si noe om Norwegian-kjøp

Kjos ville imidlertid ikke røpe hvor mange aksjer de hadde sikret seg gjennom selskapet HBK Holding.

– Vi er opp noe, men når vi er under flaggepliktene, så forblir det internt hvor mye aksjer vi har, og hvor mye vi vil sitte på, sa Kjos da.

HBK Holding eies av Kjos og Bjørn Kise med familie, og er deres felles investeringsselskap.

Fredag har fortsatt ikke HBK Holding dukket opp aksjonærlistene som viser de 50 største eierne i selskapet. Det betyr at selskapet eventuelt må ha en eierandel i Norwegian som gjør at de eier aksjer for mindre enn 920.000 kroner.

Det tilsvarer en eierandel på kun 0,12 prosent av Norwegian. Det er ikke mer enn et par år siden HBK eide rundt en fjerdedel av aksjene i Norwegian. Siden har eierandelen stadig blitt mindre, og i løpet av våren har de gradvis solgt seg ned. DN har vært i kontakt med Bjørn Kise, og spurt om hvor mye aksjer HBK egentlig eier i Norwegian.

– Vi kan dessverre ikke kommentere våre løpende investeringsbeslutninger eller posisjoner, skriver han i epost.

DN har også forsøkt å få en kommentar fra Bjørn Kjos, uten hell.

Aksjonærlistene har et etterslep på tre dager. Det betyr at HBK kan ha kjøpt eller solgt aksjer i mellomtiden.

«Stor tro på emisjonen»

For tiden henter Norwegian friske penger. Torsdag ble det klart emisjonen på 400 millioner kroner er overtegnet. Kursen i emisjonen er satt til en krone. Norwegian-aksjen sto fredag ettermiddag i rundt 4,5 kroner.

Mandag var Kjos åpen for å fly videre som aksjonær i Norwegian. På spørsmål om han ville delta i emisjonen svarte han:

– Jeg har veldig stor tro på emisjonen. Vi får vente og se, men det er en veldig stor sannsynlighet for det.

– Så du blir med som aksjonær videre?

– Det får vi ta stilling til når vi ser hva som kommer. Men jeg har stor tro på det.

DN har spurt Kise om de deltar i den pågående emisjonen, men dette har ikke blitt besvart. (Vilkår)Copyright Dagens Næringsliv AS og/eller våre leverandører. Vi vil gjerne at du deler våre saker ved bruk av lenke, som leder direkte til våre sider. Kopiering eller annen form for bruk av hele eller deler av innholdet, kan kun skje etter skriftlig tillatelse eller som tillatt ved lov. For ytterligere vilkår se her.